Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Februarie 2019
Vizualizari: 419
Comentează add

Întreprinderile mici şi mijlocii sunt coloana economiei europene - spune comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström, aflată la Bucureşti.

"Întreprinderile mici şi mijlocii sunt coloana economiei europene"

florin-lepadatu

 

Întreprinderile mici şi mijlocii sunt coloana economiei europene - spune comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström, aflată la Bucureşti pentru discuţii cu miniştrii de resort din spaţiul comunitar.

Ea s-a referit şi la importanţa comerţului pentru cetăţenii europeni şi români, pentru că 36 de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană depind de exportul către alte ţări.

La reuniunea informală organizată în cadrul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Ştefan Oprea, a pledat pentru sprijinirea firmelor mici, astfel încât ele să beneficieze de acordurile pe care le negociază Uniunea Europeană.

Oficialii europeni discută timp de două zile despre actualele provocări ale comerţului internaţional, în contextul tensiunilor la nivel global.

Reporter Florentina Varga: "Întreprinderile mici şi mijlocii trebuie să fie în centrul acordurilor de comerţ pe care UE le realizează - a subliniat comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström, care a declarat că Organizaţia Mondială a Comerţului trebuie reformată.

Cecilia Malmström: "OMC are nevoie de o reformă urgentă.

Organizaţia nu a fost atât de eficientă cât s-ar fi dorit.

Trebuie create noi reguli şi trebuie să ne asigurăm că acestea vor funcţiona mai bine şi să ne asigurăm că avem un for superior de soluţionare a disputelor, întrucât în momentul de faţă SUA blochează numirea arbitrilor.

Încercăm să reformăm organizaţia şi lucrăm alături de România şi SUA în ceea ce priveşte transferul de tehnologie şi să ne asigurăm că facem faţă noilor provocări."

Ministrul român al mediului de afaceri, comerţ şi antreprenoriat a subliniat că "în aceste momente trăim experienţe provocatoare în ceea ce priveşte comerţul internaţional, dar ca europeni credem în comerţul multilateral, bazat pe reguli".

Ştefan Radu Oprea: "Cred că trebuie manifestată prin facilitarea acestui dialog cu toate părţile interesate şi, mai mult decât atât, cu o transparenţă foarte mare faţă de cetăţenii europeni.

Nu uit niciodată că în aproape 99% din numărul total de companii din Europa sunt întreprinderi mici şi mijlocii şi că revoluţia tehnologică transformă orice microîntreprindere într-o posibilă micromultinaţională, printr-un clic distanţă, în perspectiva posibilităţilor de a fi prezente pe pieţe terţe."


Etichete UECEPreşedinţia Consiliului UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live