Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

26 Mai 2014
Vizualizari: 1189
Comentează add

Decizia a fost luată după ce la alegerile europarlamentare de ieri partidul a reuşit să obţină doar 15% din voturi, cu cinci procente sub ţinta de 20%.

Întreaga conducere a PNL a demisionat

andrei-serban

Crin Antonescu (stânga) și Klaus Iohannis. Foto: politicaromânească.ro.

Întreaga conducere a PNL a demisionat astăzi, după ce la alegerile europarlamentare de ieri partidul a reuşit să obţină doar 15% din voturi, cu cinci procente sub ţinta de 20%. Liberalii au mai decis astăzi să excludă orice colaborare în plan guvernamental şi parlamentar cu PSD.

Demisiile membrilor Biroului Politic au fost aduse la cunoştinţa Delegaţiei Permanente care miercuri se va reuni din nou pentru a stabili data la care va fi organizat un congres extraordinar în care se va alege o nouă conducere.

Până atunci PNL va fi condus de biroul politic demisionar.

Delegaţia Permanentă a mai hotrât astăzi ca liberalii să nu colaboreze la nivel guvernamental şi parlamentar cu PSD.

Crin Antonescu a precizat că PNL respectă astfel decizia anterioară ca social-democraţii să fie principalii adversari politici.

"Partidul Naţional Liberal a recaţionat cu toată coerenţa la toate tentativele penibile şi nedemocratice, în fond, ale domnului Ponta de a destructura opoziţia, de a destructura sau de a scinda Partidul Naţional Liberal.

"Vestita şedinţa de aşa-zisă refacere a USL din biroul domnului Tăriceanu nu a reuşit să producă, încă o dată, chiar dacă Partidul Naţional Liberal într-un moment greu, după un rezultat care ne face supăraţi pe toţi, n-a reuşit să aducă un preşedinte de organizaţie, Partidul Naional Liberal la acea presupusă întâlnire", spune Crin Antonescu.

Trecere la grupul PPE

Delegaţia Permanentă a mai luat astăzi şi decizia ca europarlamentarii PNL să părăsească grupul democrat-liberalilor europeni şi să adere la grupul Partidului Popular European, decizie salutată de dreapta europeană, potrivit declaraţiei lui Crin Antonescu.

Şedinţa de astăzi a Delegaţiei Permanente a avut şi un moment inedit, atunci când fostul preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu a intrat în sala de şedinţă fără a fi invitat.

Membrii delegaţiei au votat ca acesta să părăsească sala de sedinţă. În faţa ziariştilor, Călin Popescu Tăriceanu a criticat deciziile luate astăzi de conducerea liberală.


Etichete Crin AntonescuKlaus IohannisCălin Popescu Tăriceanualegeri europarlamentare 2014demisieALDEPPE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live