Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

21 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1769
Comentează add

Consulul onorific al României la Ierusalim este şi medic personal al familiei premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Interviu cu Zvika Bercovici, consul onorific al României la Ierusalim

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Zvika Bercovici. Foto: captură youtube.com

Israelienii au apreciat că în discursul inaugural al preşedintelui american, Donald Trump, rostit de pe colina Capitoliului din Washington, a fost evocată combaterea islamului radical şi a terorismului.

Consulul onorific al României la Ierusalim şi medic personal al familiei premierului israelian Benjamin Netanyahu, doctor Zvika Herman Bercovici, a vorbit într-un interviu în exclusivitate acordat corespondentului nostru Dragoş Ciocârlan şi despre legătura dintre premierul israelian şi preşedintele Donald Trump.

Reporter: Cum se vede la Ierusalim noua adminstraţie Trump?

Zvika Herman Bercovici: Eu, care sunt aşa de apropiat de primul ministru israelian ştiu că victoria domnului Trump a fost o surpriză şi în Israel, nu numai în România şi în toată lumea, şi se pare că această poziţie a domnului Trump faţă de Israel este o poziţie foarte pozitivă.

Domnul Trump, cum spune în toate interviurile, vrea să treacă această ambasadă a Americii în Ierusalim.

Pentru noi este foarte important. Am văzut ceremonia şi desigur pe noi ne-a bucurat foarte mult că a vorbit foarte puternic împotriva islamismului radical, care este un pericol nu numai pentru Israel, dar şi pentru toată lumea.

Eu ştiu că relaţiile între primul ministru israelian şi domnul Trump sunt relaţii apropiate, se cunosc de mult timp şi sunt sigur că aceste relaţii se vor întări.

Cred că este important şi pentru Israel.

Sper ca aceste relaţii între cele două ţări, Israelul şi America, să fie şi mai pozitive anul acesta. Anul trecut a fost un an mai puţin bun pentru Israel.


Etichete Zvika Herman Bercoviciconsul onorific al României la Ierusalimmedicul personal al familiei premierului israelian Benjamin Netanyahu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live