Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Radio România Actualităţi

20 Noiembrie 2019
Vizualizari: 3602
Comentează add

AUDIO + TEXT: Interviu cu scriitorul și jurnalistul Răsvan Popescu, fost purtător de cuvânt al preşedintelui Emil Constantinescu.

Interviu cu scriitorul și jurnalistul Răsvan Popescu Interviu cu scriitorul și jurnalistul Răsvan Popescu - Conține audio

radio-romania-actualitati

Lansarea volumului 'Purtatorul de cuvant', de Rasvan Popescu. In imagine: Rasvan Popescu (dr) si Emil Constantinescu (stg). (2002-09-18). Arhivă foto: Agerpres.

AUDIO: Interviu cu scriitorul și jurnalistul Răsvan Popescu, fost purtător de cuvânt al preşedintelui Emil Constantinescu.

ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 noiembrie, ora 9:22) - Emisiunea: "Între prieteni"  - Realizator: Dan Creţa - Astăzi este ziua de naștere a fostului președinte al României, Emil Constantinescu, singurul președinte despre care s-a spus că nu s-a cramponat de putere, de funcție, de jocurile politice și care exprimat într-o formă unică naivitatea unui intelectual de bună credință.

Emil Constantinescu a rămas în slujba țării și după încheierea mandatului, în anul 2000, continuând să fie unul dintre avocații României în plan extern. Îi urăm "La mulți ani!" la împlinirea venerabilei vârste de 80 de ani, prilej cu care ne-am gândit să discutăm câteva minute despre personalitatea fostului președinte cu cel care i-a fost purtător de cuvânt, scriitorul și jurnalistul Răsvan Popescu. Bună dimineața, domnule Popescu!


Răsvan Popescu: Bună dimineața!


Realizator: Au trecut aproape 20 de ani de atunci. Ce vă mai amintiți, cum a fost experiența de lucru cu șeful statului?


Răsvan Popescu: Pentru mine a fost o experienţă foarte interesantă, a fost o șansă în carieră. Să nu uităm că domnul președinte Constantinescu este primul președinte al schimbării, al unei schimbări reale, au fost atunci primele reforme, președintele a venit cu un val de oameni tineri și care nu au făcut parte niciodată din vechea nomenclatură, deci e preşedintele care rupe definitiv România de neocomunism și o așează pe axa euroatlantică, unde am şi rămas de atunci încoace.


Realizator: Tineţi legătura cu domnul președinte, l-aţi felicitat felicitat astăzi sau urmează să o faceți?


Răzvan Popescu: Am să mă duc, sunt o serie de manifestări astăzi și mâine, în cinstea aniversării salel, astăzi la Institutul Levantului, mâine la Ateneu, dar dincolo de aceste manifestări e şi un moment în care putem să reflectăm asupra moștenirii sale politice, care nu este încă considerată la adevărata ei valoare. Deci cred că se pot pune pe tapet o serie de de lucruri pe care i le datorăm, în așa fel încât în urma acestor manifestări să și ajungem la o concluzie mai apropriată asupra rolului său în istoria recentă.


Realizator: În final, aş dori să vă întreb: cât de important, după părerea dumnoastră, este ca românii să iasă la vot în număr cât mai mare ca să își aleagă președintele.


Răsvan Popescu: Întotdeauna este important, pentru că un număr mai mare de oameni care ies la vot înseamnă o reprezentativitate mai bună, un preşedinte cu o legitimitate mai mare.


Realizator: Mulțumim frumos pentru cuvinte, pentru impresii, și îi urăm încă o dată "La mulți ani" și multă sănătate președintelui Emil Constantinescu. Am stat de vorbă cu jurnalistul și scriitorul Răsvan Popescu, "Între prieteni", la Radio România Actualități.

(RS)


Etichete exclusiv radioInterviuscriitorjurnalistRăsvan Popescuemil constantinescuintre prietenirraradio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live