Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

19 Februarie 2020
Vizualizari: 418
Comentează add

Interviu cu purtătorul de cuvânt al MAE, Oana Darie

nicoleta-turcu

Purtătorul de cuvânt al MAE, Oana Darie.

Ambasada României la Tōkyō a fost notificată de Ministerul de Externe nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră "Diamond Princess". Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oana Darie.

Oana Darie: Misiunea Diplomatică este în contact cu cetăţeanul român, care a fost deja transferat la o unitate medicală din Tōkyō. În prezent, primește asistență medicală specifică, se simte bine și nu manifestă simptome. Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, iar pentru cei pentru care nu au ieșit rezultatele sunt în așteptarea acestora.

Reporter: În legătură cu primul român detectat cu coronavirus, ce date mai aveţi?

Oana Darie: Din fericire, și acesta se simte bine, starea este stabilă.

Reporter: Perioada de carantină pentru cei aflați pe "Diamond Princess" se încheie astăzi. Cu cetățenii români, cei care erau membri ai echipajului, ce se întâmplă?

Oana Darie: Încă nu știm dacă vor sau nu să rămână, e, dacă vreţi, decizia individuală a fiecăruia, în funcție de planurile pe care le are, și decizia va fi luată împreună cu reprezentanții vasului de croazieră. Ei sunt acolo în baza unui contract de muncă, absolut, în măsura în care un cetăţean român va avea nevoie de ajutor pentru a reveni în ţară, sigur că vor face demersuri.


Etichete purtătorul de cuvânt al MAEOana Darie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live