Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Pompilius Onofrei

21 Iunie 2019
Vizualizari: 1806
Comentează add

Interviu cu Constantin Chiriac – președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu despre Bursa de Spectacole de la Sibiu.

Interviu cu președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu Interviu cu președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu - Conține audio

pompilius-onofrei

Foto: Teatrul Radu Stanca din Sibiu

Interviu cu Constantin Chiriac – președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu despre Bursa de Spectacole de la Sibiu

La Sibiu se află în plină desfășurare Bursa de Spectacole, structură asociată Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, la care participă operatori culturali din întreaga lume. Evenimentul ontinuă până în 22 iunie și include în program conferințe, ateliere și masterclass-uri, dar și activități de networking formal și informal. 

AUDIO:

Bursa de Spectacole de la Sibiu, singura care se desfășoară pe teritoriul României în domeniul artelor spectacolului, al managementului cultural, al producției de spectacole și impresariatului artistic, oferă contextul de a face cunoscute proiecte artistice și de a stabili parteneriate de valoare prin deschiderea internațională pe care o are.

Datorită mediului cultural divers pe care Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu îl oferă, Bursa de Spectacole este o oportunitate ideală pentru a descoperi un laborator artistic inovator, pentru a crea conexiuni și a dezvolta proiecte, fiind și un punct de întâlnire între artiști, producători, impresari, directori de instituții culturale, manageri de festivaluri, reprezentanți ai centrelor culturale din România și întreaga lume, în contextul în care socializarea și relațiile în managementul cultural, diseminarea culturală și informația artistică sunt, astăzi, vitale.

Ca în fiecare an, Bursa include seriile mult așteptate: „Festivaluri în dialog”, „Capitale Europene ale Culturii”, „Speed networking”, „Întâlniri cu mari coregrafi”. Pe lângă acestea, participanții s-au aratat interesati si de teme precum: „Coeziune Europeană”. „Cooperare culturală între Uniunea Europeană și Balcanii de Vest”, „Artele spectacolului și colaborare internațională în Japonia”, „Notes Towards a Festival”, „Arts Live Now: Difuzare globală a artelor spectacolului online”.

Activitățile din cadrul Bursei de Spectacole s-au dezvoltat an de an astfel încât să permită o interacțiune cât mai bună între participanți. Prin intermediul evenimentelor special create sunt dezbătute subiecte actuale din sectoarele culturale și industriile creative, prezentându-se constant oportunități de colaborare. Pe de altă parte, atelierele pun accentul pe împărtășirea experiențelor și învățarea continuă.

Anul acesta este pentru prima dată când Bursa de Spectacole de la Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu fac un parteneriat strategic cu Institutul Cultural Român în ideea promovării creativității artistice din România și Republica Moldova, în domeniul artelor spectacolului. Scopul acestui parteneriat este de a pune în dialog marile valori culturale românești cu marea creație din Europa și din lume, pentru promovarea acestora, dar și pentru a iniția proiecte ale celor mai importanți artiști și celor mai importante structuri producătoare de spectacole.

La deschiderea celei de-a 23-a ediții a Bursei de Spectacole, Pompilius Onofrei i-a solicitat in exclusivitate pentru Radio România Actualități un interviu domnului Constantin Chiriac - președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și director al Teatrului Național „Radu Stanca”.


Etichete Festivalul Internațional de Teatru de la SibiuBursa de SpectacoleConstantin Chiriac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live