Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Radiojurnal

5 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1209
Comentează add

Interviu cu ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, despre programului "Diaspora Start-up"

Interviu cu ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac

radiojurnal

Andreea Păstârnnac, ministru pentru românii de pretutindeni. Foto: Arhivă.

Realizator: Amalia Bojescu - 35 de programe Start-up Diaspora au fost aprobate şi urmează să fie implementate  - anunţă ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac.

Autorităţile române vor astfel să-i încurajeze pe românii plecaţi în străinătate să revin în ţară şi să-şi deschidă o afacere.


Reporter: Ramona Alexandrescu - În cadrul programului operaţional "Diaspora Start-up" au fost aprobate 35 de proiecte care urmează să fie implementate în perioada imediat următoare - a spus ministrul românilor de pretutindeni, Andreea Păstârnac.


Andreea Păstârnac: Rolul Ministerului Românilor de Pretutindeni este important în a sprijini aceste entităţi antreprenoriale în dialogul lor cu românii de pretutindeni, cu organizaţiile acestora. Dialogul peste graniţe nu este întotdeauna acel mai facil şi există multe aspecte care urmează să fie stabilite şi sperăm foarte mult că românii aflaţi peste graniţe vor participa ca parteneri în acest proiect "Diaspora Start-up"


Reporter: Schema de antreprenoriat îşi propune să creeze oportunităţi de reîntoarcere în România pentru cetăţenii stabiliţi în străinătate şi să valorifice abilităţile dobândite de aceştea, antreprenoriale şi/sau profesionale prin deschiderea unei afaceri în ţară - a spus ministrul românilor de pretutindeni, Andreea Pâstrârnac.


Andreea Păstârnac: E foarte special faptul că mulţi dintre antreprenori ne-au spus că în dialogul pe care îl au cu organizaţiile cu românii din diaspora foarte mulţi sunt interesaţi să folosească acest program fie pentru a reveni în România, fie pentru a participa la un proiect economic, locul unde s-au născut. Sunt, de asemenea, interesaţi şi de măsurile pe care le-a adoptat guvernul în a sprijini revenirea lor în ţară şi reinsecţia în piaţa muncii din România.


Reporter: Programul operaţional "Diaspora Start-up" va fi promovat în cadrul comunităţilor de români din afara graniţelor ţării - a mai spus ministrul Andreea Păstârnac.


Andreea Păstârnac: Am stabilit că vom continua acest dialog cu experţi din cadrul ministerelor aferente, astfel încât să fim alături atât de cei care reprezintă schemele de antreprenoriat, cât şi de organizaţiile românilor care participă


Etichete Interviu cu ministrul pentru românii de pretutindeniAndreea Păstârnacprogram start up

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live