Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint, trimis special RRA în Afganistan

21 Februarie 2018
Vizualizari: 3851
Comentează add

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" vor prelua în câteva zile autoritatea misiunilor în aria de operaţiuni din Kandahar.

Interviu cu maior Andreea Bădoi, psiholog militar în Afganistan

mario-balint-trimis-special-rra-in-afganistan

   

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" vor prelua în câteva zile autoritatea misiunilor în aria de operaţiuni din Kandahar. Ei vor gestiona la sol situaţia de securitate pe o suprafaţă de 1.200 de kmp.

Pentru ca misiunile să fie îndeplinite cu profesionalism de fiecare militar în parte, psihologul maior Andreea Bădoi este permanent alături de militari, după cum aflăm din interviul realizat de trimisul nostru special în Afganistan, Mario Balint:

Reporter: Aţi intrat acum în teatrul de operaţii, pentru o misiune de şase luni. Cum evaluaţi personalul, la început de misiune?
Andreea Bădoi: Militarii cu care am sosit în teatrul de operaţii sunt majoritatea militari din batalionul nostru, pe care îi cunosc destul de bine şi cu care ne relaţionăm foarte bine. Militari profesionişti, cu experienţă, şi care cred că vor face tot ce le va sta în putinţă să fie totul bine.

Reporter: De 16 ani este Armata Română în Afganistan - mai precis, din 2002. De la misiune la misiune, importanţa psihologului în structurile militare româneşti participante în teatrele de operaţii a crescut.

Andreea Bădoi: Psihologul este un factor important în menţinerea şi evaluarea stării moralului. Faptul că ne relaţionăm permanent creează o bună coeziune între militari, îi ajută în îndeplinirea misiunii lor. Sunt o echipă şi asta vrem să fim în continuare.

Realizator: Din experienţa pe care o aveţi, care este momentul cel mai dificil într-o misiune?

Andreea Bădoi: Toată perioada misiunii, din punctul meu de vedere, este o provocare. În permanenţă militarii trebuie să fie vigilenţi, trebuie să fie într-o formă cât mai bună, într-o formă maximă. Au fost şi în alte misiuni şi vor fi probabil şi aici momente dificile, situaţii noi cu care ne vom confrunta, dar sperăm să facem echipă, cum am spus, şi să fie totul în regulă.


Etichete Andreea Bădoipsiholog militarAfganistanKandahar 2018Batalionul 30 Vânători de Munte Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live