Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

28 Ianuarie 2013
Vizualizari: 5411
Comentează add

Actriţa Luminiţa Gheorghiu este invitata emisiunii Semnături Celebre.

Interviu cu Luminiţa Gheorghiu Interviu cu Luminiţa Gheorghiu - Conține audio

mihaela-helmis

Cunoscuta actriţa Luminiţa Gheorghiu şi-a început cariera cinematografică acum... 24 de ani cu rolul Catrina din Moromeţii lui Stere Gulea.

A fost premiată la nivel internaţional douăzeci de ani mai târziu, dupa apariţia în "Moarta domnului Lăzărescu", când devine cunoscută de cinefili cu rolul asistentei medicale ce-şi plimbă pacientul dintr-un spital în altul şi pentru care primeşte Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin la Los Angeles, la gala premiilor Asociaţiei Criticilor de Film din 14 ianuarie 2007.

Luminiţa Gheorghiu e unul dintre puţinii actori români ai generaţiei sale care apar frecvent şi interpretează roluri consistente în filmele Noului Val de cineaşti al anilor 2000.

În percepţia cinefililor tineri, numele ei este strâns legat de cele trei lungmetraje realizate până în prezent de Cristi Puiu („Marfa şi banii”, din 2001, „Moartea domnului Lăzărescu”, din 2005, şi „Aurora”, din 2010).

Audio: Invitată în seria emisiunilor Semnaturi celebre, Mari actori, 12 ianuarie, Luminiţa Gheorghiu a acceptat să vorbească despre sine şi despre felul în care şi-a construit cariera. Redactor Cristina Sârbu.


Etichete Mari ActoriLuminiţa GheorghiuMoromeţiiStere GuleaCristi PuiuMoartea domnului Lăzărescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live