Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 23 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Pompilius Onofrei

10 Februarie 2018
Vizualizari: 941
Comentează add

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj invită iubitorii artei Thaliei la spectacolul "ÎNGERI ÎN AMERICA" de Tony Kushner, pus în scenă de regizorul Victor Ioan Frunză.

Interviu cu directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Tompa Gabor Interviu cu directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Tompa Gabor - Conține audio

pompilius-onofrei

Tompa Gabor

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj invită iubitorii artei Thaliei la spectacolul "ÎNGERI ÎN AMERICA" de Tony Kushner, pus în scenă de regizorul Victor Ioan Frunză. 
 
Spectacolul este compus din două părți de sine stătătoare, iar acestea se joacă în două seri consecutive, de la orele 19:00, în Sala Studio: sâmbătă, 10 februarie - "Sfârșitul Lumii E Aproape", iar duminică, 11 februarie - "Perestroika".
 
Textul, pentru care autorul a fost laureat cu Premiul Pulitzer in 1992, a fost scris la începutul anilor ‘90 și aduce în discuție câteva dintre problemele importante din America anilor ‘80, în timpul președenției lui Ronald Reagan: identitatea sexuală, AIDS, încălzirea globală, comunismul.
 
În ambele spectacole se regăsesc temele principale și personajele, dar ele pot fi vizionate și separat. 
 
În centrul acțiunii se află un cuplu gay, care trăiește la periferia societății. Personajele reprezintă diferite minorități (gay, evrei, mormoni), accentul fiind pus pe latura lor umană.
 
Dincolo de metafora teatrală, cizelată cu mare meșteșug de regizor, din text răzbate atitudinea activistă a scriitorului și convingerea conform căreia individul este responsabil pentru schimbările sociale, iar lupta continuă dintre acesta și societate nu poate fi fără speranță.
 
Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Zsolt Bogdán, Péter Árus, Éva Imre, Balázs Bodolai, Ervin Szűcs, Emőke Kató, Szabolcs Balla și Tekla Tordai, scenografia fiind semnată de Adriana Grand.
 
AUDIO: Vă invităm să audiați un amplu interviu semnat de Pompilius Onofrei (care a participat la premiera pentru presă a spectacolului), realizat cu directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, regizorul TOMPA GÁBOR .
 
 
 

Etichete directorul Teatrului Maghiar de Stat din ClujTompa GaborIngeri in America

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live