Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

13 Martie 2018
Vizualizari: 1464
Comentează add

Atletul Alexandru Novac (20 de ani) a câștigat medalia de aur la suliță, la categoria sub 23 de ani, în weekendul precedent, la Cupa Europei de aruncări lungi.

Interviu cu Alexandru Novac, după aurul european la suliță din weekend

gabriel-bucur

  Sursa foto: Alexandru Novac

Atletul Alexandru Novac (20 de ani) a câștigat medalia de aur la suliță, la categoria sub 23 de ani, în weekendul precedent, la Cupa Europei de aruncări lungi. Proaspăt întors în țară, de la Leiria (Portugalia), acolo unde au avut loc întrecerile, Novac a acceptat să ne vorbească despre competiția recent încheiată, viitoarele provocări sportive și modelul său din atletism.

„Sunt foarte mulțumit pentru ce am obținut acum și în acest sezon. Mă bucur enorm pentru medalia pe care am obținut-o, dar și mai mult pentru rezultat”, ne-a mărturisit Novac, a cărui performanță-record este o aruncare de 82,90 metri, realizată, anul trecut, în luna mai, la Pitești, într-o etapă națională. Comparativ, aurul obținut duminica trecută a fost cucerit de român cu o aruncare ceva mai scurtă, de doar 80,73 metri.

„Urmează o pregătire foarte intensă pentru Campionatul European de seniori de la Berlin. Sper să fac acolo încă o surpriză plăcută. Vreau să prind o finală de opt. Ar fi extraordinar pentru mine. În rest, vor mai fi concursuri micuțe, la care voi participa doar pentru rezultat, să văd la ce nivel mă aflu. În perioada asta de iarnă, am ajuns aproape la potențialul meu maxim. Dar la Europene îmi doresc măcar patru-cinci metri să mai adaug”, a spus, încrezător, Alexandru Novac, sportiv născut în Adjud.

Tânăra speranță a României la aruncarea suliței ne-a vorbit puțin și despre modelul pe care îl are în atletism. „Idolul meu este cehul care are recordul mondial și pe cel european, Jan Železný, cu 98,48 de metri, un rezultat care va rămâne, cred, foarte mult timp în picioare. Sper să mă apropii de el. Sunt la tineret, dar vreau să mă lupt cu seniori”, a conchis, curajos, Alexandru Novac.


Etichete atletismalexandru novacaruncarea suliteiaur

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live