Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Ianuarie 2019
Vizualizari: 976
Comentează add

În Bucureşti, sistemul de termoficare este pregătit să furnizeze apă caldă şi căldură la parametrii normali - afirmă administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu.

Interviu cu administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu

radiojurnal

În Bucureşti, sistemul de termoficare este pregătit să furnizeze apă caldă şi căldură la parametrii normali - afirmă administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu.

Acesta a precizat, pentru RRA, că furnizarea căldurii sub parametrii normali în unele zone din Capitală poate fi cauzată şi de instalaţia din interiorul blocurilor care nu se află în administrarea RADET. 

Alexandru Burghiu: În principiu funcţionăm în parametrii foarte buni cu mici excepţii punctuale, dar care se remediază în timpul cel mai scurt. Mai există situaţii neplăcute, cum au fost săptămânile trecute cu acele avarii, nimeni nu şi le doreşte, însă ceea ce vă pot spune este că avem toate echipele mobilizate astfel încât atunci când apare o astfel de avarie să fie remediată în termenul cel mai scurt, iar starea de normalitate să reintre în termenul optim.


Reporter: Totuşi, cetăţenii din sectorul 6 al capitalei reclamă că nu primesc căldură în apartamente la parametrii normali.


Alexandru Burghiu: Noi avem obligaţia de a furniza energia teermică în parametrii la subsolul blocului. De aici înspre apartamente există o instalaţie a fiecărui imobil care este instalaţie proprietate privată. Sunt foarte multe cazuri când cetăţenii nu îşi aerisesc şi nu curăţă acele instalaţii şi apare acel fenomen în care într-o cameră este un calorifer mai cald şi în altă cameră unul mai rece. Cu siguranţă şi aceste situaţii sunt unele punctuale.


Reporter: Şi dacă tot aţi orbit despre avaria de pe Magistrala 2 Sud, ce se întâmplă acolo?


Alexandru Burghiu: O remediere totală va avea loc în primăvară, atunci când magistrala va fi înlocuită. Ceea ce noi facem este să înlocuim tronsoane, tronsoane afectate. Trebuie să avem în vedere faptul că este o magistrală cu vechime de 52 de ani. Ea trebuia schimbată acum 27 de ani cel mai târziu.


Etichete nterviuadministratorul special al RADETAlexandru Burghiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live