Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Denise Theodoru

21 Februarie 2014
Vizualizari: 2630
Comentează add

Aurora Simionescu este cercetător la NASA şi la NAXA, Japonia, în urma unui concurs prin care a câştigat un loc într-un spectaculos proiect propus de agenţia aerospaţială japoneză.

Interviu cu astrofiziciana Aurora Simionescu Interviu cu astrofiziciana Aurora Simionescu - Conține audio

denise-theodoru

Aurora Simionescu pozând în gheişă.

Sa stai cu capul nori si cu ochii in stele au fost dintotdeauna preocupari poetice specifice unor persoane cu inclinatii artistice.

Doi dintre termenii din afirmatia anterioara se potrivesc si Aurorei Simionescu: astrofiziciana este mereu cu <ochii in stele>, dar are si aptitudini artistice, fiind indragostita de fotografia de arta, dar nu de orice fel de fotografie, ci de imaginile fabuloase ale boltei ceresti pandite prin obiectivul aparatului foto performant.

Aurora Simionescu este acum cercetator la NASA si la NAXA, Japonia, in urma unui concurs prin care a castigat un loc intr-un spectaculos proiect propus de agentia aerospatiala japoneza.

Asa se face ca Aurora priveste cerul SUA , sase luni pe an, si cerul Japoniei, urmatoarele sase luni.

S-a nascut in 1983 la Braila, a invatat la Colegiul Murgoci, iar in clasa a XI-a a fost selectata din 11 000 de elevi pentru o bursa de studii de un an la Colegiul Deerfield Academy din Massachusetts.

La finele anului, Aurora obtinea 90 de puncte din 100 posibile.

A urmat Jacobs University din Bremen, Germania, unde a obtinut licenta in geostiinte si astrofizica cu <magna cum laude>, apoi doctoratul la Institutul Max Plank din Germania.

Sub coordonarea profesorului Norbert Werner a contribuit la elaborarea unui studiu despre descoperirea materiei lipsa din univers si a fost, apoi, citata in prestigioase reviste de specialitate internationale: Der Spiegel, Focus, USA Today, Astronomy Now, Astronomy Report, pe site-urile <space.com> si pe cele ale televiziunilor CBS si Fox News.

Din interviul pe care il puteti asculta mai jos, aflam cum s-a acomodat cercetatoarea romanca in echipa nipona de cercetare si ce urmeaza sa construiasca impreuna.

Veti mai afla, insa, si cum este sa pozezi in <gheisa> pentru o romanca dornica sa invete traditiile locului in care traieste pentru o vreme.

Audio: Interviu cu astrofiziciana Aurora Simionescu.


Etichete Aurora SimionescucercetareastrofizicăNASASUANAXAJaponiamagna cum laudegheişă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live