Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Luni, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

14 August 2018
Vizualizari: 419
Comentează add

Intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august s-ar fi desfăşurat sub supravegherea unui procuror militar, afirmă Carmen Dan.

Intervenţia jandarmilor, "supravegheată de un procuror militar"

diana-surdu

Ministrul Carmen Dan. Foto: Agerpres.

Intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august s-ar fi desfăşurat sub supravegherea unui procuror militar, care ar fi fost la faţa locului, a declarat astăzi ministrul de Interne Carmen Dan.

Ea a spus că nu are nimic să-şi reproşeze în legătură cu modul în care au acţionat forţele de ordine şi a adăugat că este la dispoziţia organelor de anchetă.

Carmen Dan: Chiar îmi doresc ca aceştia să-şi facă treaba şi să stabilească în ce mod ministrul şi-a exercitat competenţele. Plecând de la ideea pe care am susţinut-o şi cu ocazia ieşirii mele de sâmbătă că nu mi-am depăşit, în nici un fel, competenţele legale. Iar Jandarmeria şi-a coordonat toate intervenţia în Piaţă sub supravegherea unui procuror militar care a fost în Piaţă.
Reporter: Aveţi ceva să vă reproşaţi pentru ce s-a întâmplat vineri, din punctul dumneavoastră de vedere?
Carmen Dan: Nu am ce să-mi reproşez. Am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru de interne responsabil.

În replică, prim-procurorul Parchetului Militar Ionel Corbu a declarat cu puţin timp în urmă, că niciun procuror militar nu a participat la Comandamentul de acţiune din seara de 10 august.

Ionel Corbu a adăugat că a primit o solicitare în acest sens de la Ministerul de Interne în data de 11 august, însă această atribuţie nu intră în competenţele procurorilor militari - ne-a informat redactorul RRA Diana Surdu.


Etichete Intervenţia jandarmilorprotest 10 augustsupraveghereprocuror militar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live