Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

20 Noiembrie 2015
Vizualizari: 813
Comentează add

În vreme ce Barack Obama insistă că o masivă prezenţă militară terestră americană în Siria ar fi o greşeală, republicanii cer un efort militar mai agresiv în lupta împotriva ISIS.

Intervenția în Siria, temă de dezbatere în campania electorală din SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: Arhivă/Facebook.com.

Franţa a propus o rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU care cere adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru contracararea grupării jihadiste Stat Islamic după atentatele de la Paris.

Preşedintele Hollande urmează să viziteze Washingtonul şi Rusia pentru clădirea unei coaliţii anti-ISIS, iar proiectul de rezoluţie le cere ţărilor care au capacitatea să o facă să dubleze şi să-şi coordoneze eforturile pentru prevenirea şi oprirea acţiunilor teroriste.

Statele Unite, în special, sunt aşteptate să se implice mai mult, iar subiectul s-a inserat în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale americane de anul viitor.

În vreme ce preşedintele Obama insistă că o masivă prezenţă militară terestră americană în Siria ar fi o greşeală, un cor din ce în ce mai numeros de voci critice, în special din rândul republicanilor, cere un efort militar mai agresiv al Statelor Unite în lupta împotriva ISIS.

Luna trecută preşedintele Obama a decis trimiterea de mai puţin de 50 de militari ai forţelor speciale în regiune pentru a lupta împotriva militanţilor aşa-numitului Stat Islamic.

În vreme ce candidatul prezidenţial republican cu poziţia cea mai dură în ce priveşte trimiterea de trupe terestre americane în Siria, Lindsey Graham, spune că dacă va ajunge la Casa Albă ar trimite pe teren 10 mii de militari americani care să lupte împotriva ISIS, Jeb Bush, un alt candidat prezidenţial republican, susţine şi el ideea trimiterii de militari americani pe teren, în vreme ce prima favorită a democraţilor la nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, Hillary Clinton, respinge ideea că distrugerea ISIS ar necesita o largă prezenţă militară americană pe teren.

Într-un discurs la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, Hillary Clinton a cerut însă ieri o drastică escaladare a războiului împotriva ISIS pe fronturile militar, diplomatic şi ideologic.


Etichete atentate in parisFrantaConsiliul de securitate al ONUgrupare jihadistastat islamicatentate parissuaRusiabarack Obama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live