Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Denisa Udroiu

6 Aprilie 2012
Vizualizari: 1852
Comentează add

Un studiu realizat de Forumul Economic Mondial relevă că folosirea noilor tehnologii stimulează creşterea economică şi bunăstarea populaţiei.

Internetul "stimulează afacerile"

denisa-udroiu

Foto: Reuters.

Dincolo de beneficiile comunicării, folosirea internetului stimulează afacerile, facilitează accesul la educaţie şi aduce mai multă transparenţă în politică, se arată într-un studiu realizat de Forumul Economic Mondial.

Sunt în lume 7 miliarde de utilizatori de internet, cât populaţia lumii - pentru că nu numai persoanele folosesc internetul, ci şi diverse aparate.

Prin numărul mare de utilizatori de internet, pe primele locuri în lume la utilizarea înaltelor tehnologii se află ţările nordice.

Creşterea economică şi bunăstarea populaţiei sunt accentuate de folosirea noilor tehnologii - arată Raportul global 2012 realizat de Forumul Economic Mondial, asociaţie non-guvernamentală din Geneva.

În acest domeniu, Suedia se află pe primul loc, în timp ce România este pe locul 117 din 142.

Accesul la internet şi noile tehnologii stimulează, între altele, crearea de noi afaceri, răspândirea educaţiei şi mai mare transparenţă în politică.

Creşterea vitezei internetului, adusă de noile reţele 4G, miniaturizarea dispozitivelor şi folosirea pe scară tot mai largă a legăturilor fără fir pătrund în viaţa cotidiană tot mai mult, de la citirea preţurilor articolelor în magazin la aflarea exactă a locului unde se află o persoană ori efectuarea de operaţii bancare securizate.

Anul acesta, pe primul loc al impactului noilor tehnologii în cotidian se află Suedia, urmată de Singapore, Finlanda şi Danemarca.

România este pe locul 77. Deşi internetul este primordial pentru prosperitatea oamenilor, utilizatorii umani sunt mult mai puţini decât diversele elemente interconectate, precum aparate foto, telefoane sau servere.

Numărul acestor legături automate depăşea, anul trecut, 7 miliarde, cât număra populaţia globului.

Până în 2020 sunt estimări că s-ar putea ajunge la circa 50 de miliarde de legături între unităţi, de la telefoane mobile, la carduri de identificare personală.


Etichete tehnologieinterneteconomiestudiueducaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live