Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alis Georgescu

8 Februarie 2011
Vizualizari: 1477
Comentează add

În România, peste 90 la sută dintre copii şi adolescenţi au recunoscut că se ascund în spatele computerului pentru a-şi face prieteni.

Internetul, între bine şi rău Internetul, între bine şi rău - Conține audio

alis-georgescu

Foarte mulţi dintre ei când îşi creează un cont dau informaţii fără să clipească despre vârsta şi adreasa lor. Şase din zece copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, care folosesc internetul sunt contactaţi zilnic de pedofili, iar peste jumătate răspund la aceste apeluri.

De asemenea, un milion de imagini pornografice circulă  pe internet, iar aproximativ 200 sunt încărcate zilnic. Abuzuri, hărţuirea sexuală sau pedofilia sunt doar câteva dintre pericolele la care se expun copiii atunci când socializează pe internet şi dezvăluie necunoscuţilor date personale.

Din acest motiv Centru Român pentru Copiii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual  a lansat, cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, kit-ul de raportare a conţinuturilor ilegale sau dăunătoare copiilor.

Acesta este destinat utilizatorilor de internet care doresc să ajute la curăţarea mediului online şi constă într-un tutorial video despre felul în care se raportează conţinutul online cu caracter ilegal sau dăunător copiilor la hotline-ul www.SaferNet.ro.

Cu detalii, Alice Georgescu


Etichete copiii și internetulziua siguranței pe internet

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live