Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 211
Comentează add

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 este în continuare redus, în timp ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 continuă să crească.

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 este în continuare redus

 FOTO: RoVaccinare.ro.

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 este în continuare redus, în timp ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 continuă să crească. În ultimele 24 de ore, doar 4.400 de români au făcut prima doză, dar au fost mai mult de opt mii de infectări noi cu SARS-CoV-2. Creşte uşor presiunea pe spitale: numărul persoanelor internate cu COVID-19 a crescut cu peste 10% în ultimele 24 de ore, acum fiind peste 4.000, iar la Terapie intensivă sunt cu 11 pacienţi mai mulţi decât ieri, adică 485. A crescut, de asemenea, numărul copiilor internaţi cu COVID-19, astăzi sunt 338, cu 18% mai mulţi decât ieri. Cu toate acestea, şcolile au început astăzi semestrul al doilea cu prezenţă fizică în toată ţara.

De acum se va trece la cursuri online numai atunci când într-un judeţ se ocupă 75% din paturile din spitale destinate pacienţilor COVID-19. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat astăzi, în emisiunea 'Probleme la zi' de la Radio România Actualităţi, că, ţinând cont de evoluţia pandemiei, acesta este un indicator mai potrivit:
Sorin Cîmpeanu: Din păcate, în România nu există spitale în fiecare comună. Cei din comune sunt trataţi în aceleaşi spitale din acelaşi judeţ, motiv pentru care am găsuit logică propunerea Ministerului Sănătăţii de a ne raporta la rata de ocupare a paturilor destinate COVID într-un judeţ. Ziua de referinţă este joi. Ministerul Sănătaţii a anunţat deja că joi am avut 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID, ne-a anunţat că trendul este descrescător, deci este o măsură, in opinia mea, atat cât mă pot pronunţa fără a avea competente epidemiologice, corect adaptată la realităţi, realităţi care sunr urmărite în dinamică.


Etichete (ii)vaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live