Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

6 Octombrie 2016
Vizualizari: 710
Comentează add

Premierul ungar, Viktor Orban, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în urma referendumului de duminică cu privire la cotele de refugiaţi.

Intenţiile Budapestei după referendumul privind refugiaţii

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Premierul Ungariei Victor Orban. Foto: captură video.

Premierul ungar, Viktor Orban, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a-l informa că guvernul de la Budapesta intenţionează să pornească proceduri de modificare a Constituţiei ca urmare a referendumului de duminică cu privire la cotele de refugiaţi.

Referendumul nu a fost validat din cauza unei participări la vot mai mici de 50%, însă majoritatea celor care au votat s-au pronunţat împotriva sistemului de redistribuire a refugiaţilor propus de Bruxelles.

Şeful executivului de la Budapesta l-a informat pe preşedintele Comisiei Europene în legătură cu rezultatele referendumului şi a precizat că 3,3 milioane de persoane s-au pronunţat împotriva relocării de cetăţeni străini pe teritoriul ungar fără aprobarea Parlamentului Ungariei.

Biroul de presă al premierului ungar a mai anunţat că Viktor Orban a subliniat în scrisoare că modificările planificate ale Constituţiei vor fi în totalitate în armonie cu legislaţia europeană şi cu obligaţiile internaţionale ale Ungariei, iar guvernul ungar este pregătit să ofere toate informaţiile necesare Comisiei Europene.

Copii ale scrisorii au fost trimise şi preşedinţilor Consiliului European şi Parlamentului European, precum şi premierului slovac, Robert Fico, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

Mâine, premierul ungar se va deplasa la Bratislava pentru a discuta şi personal cu omologul său slovac despre referendumul de duminica trecută din Ungaria.


Etichete Premierul ungarUngariaViktor OrbanscrisoareComisia EuropanăJean-Claude Junckerreferendumul privind cotele de refugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live