Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 348
Comentează add

Intenţia românilor de a economisi este pe o pantă descendentă, cu toate că veniturile lor au crescut.

Intenţia românilor de a economisi "este pe o pantă descendentă"

iulian-olescu

Foto: Agerpres.

Intenţia românilor de a economisi este pe o pantă descendentă, cu toate că veniturile lor au crescut - relevă un sondaj recent realizat în mediul urban printre persoane cu venituri de peste 2.500 de lei.

Nici Pilonul III de Pensii, administrate privat, nu este văzut ca o alternativă de a face economii pentru a avea mai mulţi bani la pensie.

Conform unui studiu realizat la iniţiativa Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat, din România, numai unul din trei respondenţi reuşesc să economisească cu regularitate o parte din venit,  în timp ce 60% spun că nu economises nimic din ceea ce câştigă.

În plus, deşi peste jumătate din cei chestionaţi, cred că sistemul pensiilor de stat este nesigur, numai 11% au bani puşi deoparte pentru vârsta pensionării, iar 56% dintre respondenţi se aşteaptă ca situaţia lor financiară să fie la pensie la fel sau mai bună decât în prezent.

Radu Crăciun, preşedinte APAPR: Odată cu vârsta pensionării, veniturile noastre vor scădea cu cel puţin 50%, dacă nu chiar mai mult. Deci, din punctul acesta de vedere, cred că, din păcate, constatăm nişte aşteptări nerealiste în rândul românilor, vizavi de faptul că vor trăi la fel sau vor trăi mai bine şi cred că asta se corelează foarte bine şi cu numărul foarte mic al celor care economisesc pentru pensie.

Conform sondajului, încrederea şi satisfacţia românilor privind administrarea Pilonului II de Pensie este în creştere, faţă de anul trecut, însă, în ceea ce priveşte Pilonul III, cel al pensiilor facultative, administrate privat, acesta nu este încă perceput ca alternativă pentru suplimentarea veniturilor la vârsta pensionării.


Etichete economisireintentie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live