Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Octombrie 2019
Vizualizari: 766
Comentează add

Mai mulți oficiali de rang înalt din SUA, Australia și Marea Britanie au criticat planurile Facebook de a codifica serviciile sale de mesagerie.

Intenția Facebook de a cripta serviciile de mesagerie e criticată

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

Mai mulți oficiali de rang înalt din SUA, Australia și Marea Britanie au criticat planurile Facebook de a codifica serviciile sale de mesagerie, motivând că această decizie ar putea avea consecințe din punct de vedere al securității.
 
Cortespondentul BBC transmite că oficialii i-au solicitat directorului executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, să întrerupă planul privind criptarea serviciului de mesagerie.
 
Prin această inițiativă a companiei, doar emitentul și receptorul vor mai putea să citească mesajele, iar activiștii pentru dreptul la intimitate susțin că astfel sporesc șansele la securitate ale tuturor, însă chiar dacă agențiile de aplicare a legii ar înainta o solicitare legală Facebook de a furniza accesul la conținutul unui mesaj, compania nu ar mai putea să facă nimic.
 
Oficialii avertizează că acestă decizie ar afecta grav capacitatea firmelor tehnologice de a reacționa în cazuri legate de legalitatea conținutului mesajelor, cum ar fi exploatarea sexuală a minorilor și terorism, expunând astfel societatea și cetățenii la riscuri.

Etichete FacebookMark Zuckerbergcriptaremesagerie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live