Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2014
Vizualizari: 1284
Comentează add

Preşedinţii UDMR şi Partidul Civic Maghiar au încheiat vineri un protocol de colaborare pe termen mediu şi lung care vizează inclusiv alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Înţelegere strategică" UDMR - Partidul Civic Maghiar

radiojurnal

Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Arhivă personală.

UDMR şi Partidul Civic Maghiar au încheiat vineri, la Cluj Napoca, un protocol de colaborare pe termen mediu şi lung care vizează inclusiv alegerile europarlamentare din 25 mai.

Preşedinţii celor două formaţiuni politice, Kelemen Hunor şi Zsolt Biro, au anunţat la o conferinţă de presă comună că vor colabora la nivelul administraţiilor locale, unde Partidul Civic Maghiar are primari şi consilieri.

UDMR va reprezenta interesele comunităţii maghiarilor la nivelul Parlamentului României, în guvern şi în legislativul european, a declarat liderul Uniunii, vicepremierul Hunor Kelemen.

"Acest protocol este de fapt o înţelegere strategică, nu este un protocol care vizează doar alegerile europarlamentare, ci, pe termen mediu, pe termen lung, conţine acele deziderate strategice comune despre care de fapt noi nu prea am avut dispute.

"Dacă am avut dispute şi am avut polemici, erau legate de instrumente, de probleme tactice, şi nu de fond" a precizat Kelemen Hunor.


Etichete UDMRPartidul Civic MaghiaracordKelemen HunorZsolt BiroalegeriParlamentul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live