Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

3 Iulie 2014
Vizualizari: 1036
Comentează add

Integrarea regiunii separatiste moldovene Transnistria în Federaţia Rusă "nu este pe agenda" vizitei la Moscova, a spus preşedintele regiunii Evgheni Şevciuk.

Integrarea Transnistriei "nu este pe agenda Moscovei"

alexandru-beleavski-moscova

Liderul regiunii separatiste Transnistria, Evgheni Şevciuk. Foto: captură youtube.com.

Integrarea Transnistriei în Federaţia Rusă nu este pe agenda vizitei la Moscova, a declarat Evgheni Şevciuk, preşedintele regiunii separatiste proruse nerecunoscută internaţional, într-o conferinţă de presă susţinută astăzi în capitala rusă.

Tiraspolul a propus divorţul civilizat de Republica Moldova ca modalitate de rezolvare a problemelor legate de funcţionarea Transnistriei şi de perfectarea relaţiilor sale cu Chişinăul, a declarat astăzi, la un briefing la Moscova, liderul transnistrean Evgheni Şevciuk.

Potrivit acestuia, o altă formulă constructivă nu există, Tiraspolul sperând că această iniţiativă va fi analizată de toţi participanţii la negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea problemei transnistrene.

Evgheni Şevciuk a subliniat interesul Transnistriei pentru stabilirea unor legături economice directe cu Rusia în scopul minimizării efectelor negative pe care semnarea acordului de asociere între Republica Moldova şi UE le va avea asupra economiei regiunii.

Ieri, în prezenţa liderului transnistrean şi a vicepremierului rus Dmitri Rogozin, Rusia şi Transnistria au semnat un pachet de documente de cooperare în domeniile economic, comercial, cultural şi umanitar.

Cu această ocazie, Dmitri Rogozin a promis că în condiţiile blocadei economice a Transnistriei, Rusia va face totul pentru a reorienta exporturile transnistrene pe piaţa sa.


Etichete TransnistriaFederaţia RusăMoscovaEvgheni ŞevciukRepublica MoldovaUEDmitri Rogozin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live