Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 August 2021
Vizualizari: 302
Comentează add

Reprezentanţii românilor din Ucraina au, la Bucureşti, o serie de întâlniri cu autorităţi din România pe tema drepturilor minorităţilor din afara graniţelor ţării.

Întâlniri ale reprezentanţilor românilor din Ucraina cu autoritățile române

radiojurnal

  Foto: mae.ro

Reprezentanţii românilor din Ucraina au astăzi, la Bucureşti, o serie de întâlniri cu autorităţi din România pe tema drepturilor minorităţilor din afara graniţelor ţării.

Impactul modificărilor legislative ucrainene asupra vieţii lor şi modul de păstrare a drepturilor pe care le au deja au fost dezbătute la Ministerul de Externe cu secretarul de stat Dan Neculaescu.

El a subliniat că partea româna a obţinut, în dialogul cu partea ucraineană, recunoaşterea identităţii dintre limba română şi aşa-zisa "limbă moldovenească", care trebuie sa fie reflectată la nivelul legislaţiei şi normelor ucrainene, respectiv sa fie recunoscută inexistenţa aşa-zisei "limbi moldoveneşti".

Alte aspecte abordate au vizat perspectivele operaţionalizarii Institutului Cultural Român de la Kiev şi a filialei acestuia de la Cernauţi, precum şi înfiinţarea unui birou consular la Ismail, informează Ministerul Afacerilor Extrerne.


Etichete romani din ucrainaautoritati romanedrepturi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live