Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Preda

24 Ianuarie 2017
Vizualizari: 767
Comentează add

Mâine, preşedintele României va formula un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Întâlniri ale preşedintelui României cu liderii Consiliului Europei

dan-preda

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Foto: twitter.com/PACE_News.

Libertatea presei în Europa, necesitatea unei noi politici europene privind migraţia, funcţionarea instituţiilor democratice în Turcia, situaţia din Siria - sunt teme aflate pe agenda sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfăşoară săptămâna aceasta la Strasbourg, în Franţa.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va rosti mâine un discurs în faţa adunării, însă până atunci va participa la alte evenimente. 

Preşedintele României, dl Klaus Iohannis, este aşteptat să sosească la Strasbourg, unde va participa la ceremonia de marcare a Zilei internaţionale de comemorare a memoriei victimelor Holocaustului.

Preşedintele Iohannis va susţine apoi o scurtă alocuţiune în cadrul acestui eveniment, urmând să participe şi la inaugurarea unei expoziţii realizate de România, în calitate de deţinător al preşedinţiei IHRA.

Se poate spune că meritul principal pentru realizarea acestei expoziţii fotografice îi revine Institutului pentru studiul Holocaustului "Ellie Wiesel" din Bucureşti.

Tot azi, preşedintele României va avea întrevederi cu liderii Consiliului Europei, cu preşedintele Comisiei de la Veneţia şi e de aşteptat ca dl Iohannis să se refere în cadrul întâlnirilor şi la situaţia din România, iscată ca urmare a intenţiei guvernului de a promova o ordonanţă privind graţierea şi care, în aceste zile, a provocat o anumită stare de preocupare la Consiliul Europei.

Mâine, preşedintele României va formula un discurs în plenul Adunării Parlamentare, cu începere de la ora 13:00, ora Bucureştiului.


Etichete Adunarea Parlamentară a Consiliului Europeipreşedintele RomânieiKlaus IohannisStrasbourgpreşedintele Comisiei de la Veneţia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live