Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ - continuare Duminică, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Noiembrie 2018
Vizualizari: 310
Comentează add

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, ministrul apărării din Canada, Harjit Singh Sajjan, aflat în vizită oficială în România.

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu omologul canadian

radu-dobritoiu

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, vineri, 9 noiembrie, cu ministrul apărării din Canada, Harjit Singh Sajjan, aflat în vizită oficială în România.

Cei doi oficiali au vizitat împreună Baza Militară Mihail Kogălniceanu, unde militarii canadieni sunt dislocaţi pentru misiuni de poliţie aeriană consolidată alături de militari români.

Temele de discuţie aflate pe agenda întâlnirii au fost stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, subiecte de actualitate ale Alianţei Nord-Atlantice, respectiv ONU, situaţia de securitate în aria Mării Negre şi implementarea măsurilor aliate de asigurare şi a prezenţei aliate în această regiune.


Ministrul român al apărării a mulţumit omologului său pentru angajamentul constant şi solid al Canadei în România, subliniind importanţa participării curente la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul ţării noastre şi profesionalismul de care dau dovadă piloţii Forţelor Aeriene Regale. Totodată, Mihai Fifor a exprimat apreciere pentru activitatea ofiţerilor de stat major canadieni ce încadrează funcţii la structurile aliate de pe teritoriul României, Comandamentul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est şi Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova, informează comunicatul primit de la MApN.

În ceea ce priveşte cooperarea în cadrul ONU, miniştrii apărării român şi canadian au apreciat colaborarea dintre cele două state în cadrul misiunilor ONU la care participă în comun şi au convenit asupra demarării unor discuţii la nivel de experţi în perioada următoare pentru intensificarea relaţiilor inclusiv pe această dimensiune.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat intensificarea colaborării bilaterale în domenii precum educaţia militară şi medicina militară. În mod special, ministrul Fifor a propus cooperarea cu partenerul canadian în ceea ce priveşte tratamentul post-traumatic pentru militarii întorşi din teatre de operaţii, cu accent pe îmbunătăţirea sistemului de cercetare, gestionare a riscului, diagnosticare şi tratament specifice afecţiunilor de stres post-traumatic. În acest sens, ministrul canadian al apărării a manifestat foarte mare deschidere având în vedere experienţa pe care ţara sa o are în acest domeniu.
 


Etichete Mihai FiforHarjit Singh Sajjan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live