Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Martie 2014
Vizualizari: 933
Comentează add

Întâlnirea dintre reprezentanţii USD şi UDMR, anunţată pentru astăzi, a fost amânată pentru mâine, au precizat pentru RRA surse politice.

Întâlnirea dintre reprezentanţii USD şi UDMR, amânată

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Întâlnirea dintre reprezentanţii USD şi UDMR, anunţată pentru astăzi, a fost amânată pentru mâine, au precizat pentru RRA surse politice.

Discuţiile dintre cele două părţi ar fi trebuit să abordeze subiectul intrării UDMR la guvernare, precum şi condiţiile prin care se poate realiza acest lucru.

Potrivit preşedintelui Uniunii, Kelemen Hunor, maghiarii vor prezenta la negocieri un pachet de măsuri privind minorităţile naţionale, un altul pe probleme economice şi sociale şi unul legat de dezvoltarea infrastructurii.

O decizie finală privind intrarea la guvernare sau rămânerea în opoziţie ar urma să fie luată de UDMR mâine, în cadrul Consiliului Permanent al formaţiunii.

Dacă negocierile cu maghiarii decurg favorabil, PSD va semna mâine două acorduri pentru susţinerea executivului, respectiv cu Grupul minoritătilor naţionale şi cu UDMR, urmând ca noul cabinet să fie prezentat la ora 17:00 în Parlament, a anunţat premierul Victor Ponta.

Traian Băsescu: "Victor Ponta ar trebui redesemnat ca premier"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat anterior că, în urma negocierilor cu UDMR, programul de guvernare va fi modificat, iar potrivit Constituţiei, prim-ministrul Victor Ponta ar trebui redesemnat ca premier.

Traian Băsescu a spus, în cadrul unei emisiuni televizate, că ia în calcul să atace la Curtea Constituţională decizia parlamentului privind formula noului guvern.

Declaraţiile preşedintelui, "pur politice"

Premierul Victor Ponta a apreciat că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu sunt pur politice.

El a explicat că va merge marţi în parlament doar pentru a schimba compoziţia politică a guvernului.

Victor Ponta a spus că potrivit articolului 85 din Constituţie, nu va schimba programul guvernamental.

La rândul sau, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a criticat declaraţiile preşedintelui Băsescu şi s-a declarat convins că noul guvern va primi votul de încredere.


Etichete USDUDMRVictor PontaKelemen HunorTraian Băsescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live