Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

29 Ianuarie 2019
Vizualizari: 294
Comentează add

Sinteză a discursului preşedintelui Klaus Iohannis în cadrul întâlnirii anuale cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti.

Întâlnirea anuală a preşedintelui cu ambasadorii acreditaţi la București

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

La Palatul Cotroceni s-a încheiat cu puţin timp în urmă întâlnirea anuală a preşedintelui Klaus Iohannis cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti.

Şeful statului a prezentat principalele direcţii de politică externă, a vorbit despre mandatul la conducerea Consiliului Uniunii Europene şi a dat asigurări că va continua să apere statul de drept.


Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că priorităţile strategice de politică externă ale României rămân neschimbate în 2019; astfel, dincolo de obiectivul creşterii rolului ţării noastre în cadrul Uniunii Europene şi al NATO, va fi păstrat obiectivul central al consolidării şi extinderii Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.

Şeful statului a amintit că anul 2019 este marcat de mandatul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, care are loc într-un context dinamic, cu provocări precum Brexit, migraţia, negocierea Cadrului financiar multianual şi alegerile pentru Parlamentul European.

Summitul de la Sibiu, din 9 mai, va fi un moment cheie, spunea preşedintele Klaus Iohannis şi preciza că va fi formulată o viziune clară asupra liniilor de acţiune prioritare ale Uniunii Europene.

Se urmăreşte şi adoptarea unei declaraţii politice pentru construirea unei Uniuni mai puternice.

Pe de altă parte, şeful statului a reafirmat că pentru performanţa politicii externe, România trebuie să rămână cu o democraţie liberală şi un stat de drept deplin consolidate, cu o justiţie independentă şi eficientă.

El a dat asigurări că va face totul pentru ca aceste valori să nu fie afectate şi a adăugat că în ciuda unei scene foarte dinamice a politicii interne în privinţa afacerilor externe, toţi factorii de decizie vor acţiona unitar, pentru ca preşedinţia Consiliului Uniunii Europene să se desfăşoare în cele mai bune condiţii


Etichete Klaus Iohannisîntâlnirea anuala cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live