Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 727
Comentează add

Liderul de la Casa Albă a vorbit despre alegerile din Marea Britanie şi a comentat criticile recente ale preşedintelui francez, Emmanuel Macron, la adresa NATO.

Întâlnire Trump-Stoltenberg la summitul NATO de la Londra

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg (stg) și președintele SUA, Donald Trump (dr). Foto: www.nato.int.

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit în această dimineaţă la Londra cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu ocazia summitului aniversar al alianţei, la 70 de ani de existenţă.

Liderul de la Casa Albă a vorbit despre alegerile din Marea Britanie şi a comentat criticile recente ale preşedintelui francez, Emmanuel Macron, la adresa NATO, pe care le consideră o insultă.


Preşedintele Donald Trump a promis să nu se implice în alegerile din Marea Britanie, dar s-a declarat încrezător că Boris Johnson va face o treabă bună.


Donald Trump: "Am câştigat o mulţime de alegeri pentru mulţi oameni, dar acum nu mă voi implica. Ştiţi că sunt un fan al Brexit-ului şi am spus dinainte că se va întâmpla. Cred că Boris Johnson este foarte capabil şi va face o treabă foarte bună".


Reporter: Liderul de la Casa Albă a vorbit şi despre comentariile recente ale preşedintelui francez, Emmanuel Macron, care a spus că NATO se află în moarte clinică.


Donald Trump: "Este o declaraţie dură, foarte nepoliticoasă la adresa celorlalte 28 de state membre. Franţa are o rată foarte mare a şomajului şi nu o duce foarte bine din punct de vedere economic. Au avut probleme cu vestele galbene şi în general au avut un an foarte prost. Nu te poţi apuca să faci astfel de declaraţii despre NATO; este lipsit de respect".


Reporter: Preşedintele american va lua parte, în această seară, la un dineu organizat de Regina Elisabeta a doua la Palatul Buckingham pentru toţi liderii prezenţi la summitul NATO.

Este de aşteptat ca evenimentul să fie perturbat de un protest pe străzile Londrei îndreptat împotriva preşedintelui american.


Etichete Donald Trumpjens Stoltenbergsummitul aniversării a 70 de ani NATOmarea britaniefrantabrexitboris johnsonEmmanuel Macron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live