Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roman Muşat

13 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1076
Comentează add

Cei doi copreşedinţi ai USL au avut, duminică seară, o reuniune neoficială în care au vorbit despre proiectele politice ale alianţei pentru perioada următoare.

Întâlnire neoficială a liderilor USL

roman-musat

Foto: Arhivă.

Liderii USL au avut, duminică seară, o reuniune neoficială în care au vorbit despre proiectele politice ale alianţei pentru perioada următoare.

După întrevedere cei doi copreşedinţi ai USL au făcut public conţinutul discuţiilor şi au precizat că subiectele vor fi analizate din nou, de data aceasta la nivelul întregii conduceri a alianţei, care urmează să se reunească luni.

Premierul Victor Ponta a explicat la postul Antena 3 că PNL şi PSD ar putea obţine un scor mai bun la scrutinul europarlamentar din acest an, dacă vor participa pe liste separate.

El a reafirmat totodată că la alegerile prezidenţiale Crin Antonescu rămâne candidatul USL şi a adăugat că subiectul va fi luat în discuţie la şedinţa de astăzi a conducerii USL.

"A fost un subiect pe care l-am discutat informal, urmează să luăm o decizie undeva în luna noiembrie, în aşa fel încât noul preşedinte să poată intra imediat ce expiră pe 21 decembrie mandatul dlui Băsescu", a declarat Victor Ponta.

Protocolul alianţei, discutat luni

La rândul său, liderul liberalilor, Crin Antonescu, a precizat la postul România TV că luni se va discuta dacă protocolul care stă la baza funcţionării alianţei va fi modificat sau dacă rămâne şi va fi respectat documentul în vigoare.

Un alt subiect important va fi cel legat de colaborarea internă la nivel local, a mai spus Crin Antonescu, şi a adăugat că simte nevoia unor clarificări în cadrul USL, inclusiv cu privire la susţinerea candidaturii sale la alegerile prezidenţilae.

"Oamenii ne-au dat un mandat să facem anumite lucruri împreună până în 2016. Anul 2013 s-a terminat rău pentru USL ca idee de unitate şi acestei deteriorări trebuie să i se opună un efort de recuperare, de reparaţie, dacă suntem în stare.

"Eu sunt optimist lucid, cred că acest lucru ţine numai de noi şi de aceea cred că putem proceda la această recuperare. Că este nevoie de ea, este evident, nu mai trebuie să recunosc eu sau altcineva", a declarat Crin Antonescu.

Acciza trebuie "mărită din aprilie"

Premierul Victor Ponta a mai spus duminică seară că acciza la carburanţi va trebui majorată din luna aprilie.

În cazul în care această măsură nu se mai aplică, guvernul va fi obligat să renunţe la alte măsuri fiscale, precum scăderea contribuţiei de asigurări sociale pentru a nu fi afectat negativ bugetul de stat.

Victor Ponta afirmă că efectul amânării majorării accizelor la carburanţi va fi analizat după primele trei luni, dar un eventual gol de venituri nu poate fi reglat decât prin rectificarea bugetară din semestrul al doilea, care în aceste condiţii poate fi una negativă.


Etichete PNLUSLCrin AntonescuprotocolalianţăcoaliţieVictor Pontaalegeri europarlamentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live