Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Miercuri, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Martie 2018
Vizualizari: 365
Comentează add

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au programată marţi o nouă întâlnire cu cei ai Federaţiei Sanitas, care sunt, în continuare, nemulţumiţi de salarii şi sporuri.

Întâlnire Ministerul Sănătăţii- Federaţia Sanitas

florin-lepadatu

 

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au programată marţi o nouă întâlnire cu cei ai Federaţiei Sanitas, care sunt, în continuare, nemulţumiţi de salarii şi sporuri şi ameninţă cu proteste.

Ministrul Sorina Pintea spune, însă, că astfel de acţiuni nu se justifică.

Reporterul RRA, Marilena Frâncu, relatează: "Săptămâna viitoare, sindicaliştii Sanitas vor picheta cele trei ministere - Sănătate, Muncă şi Finanţe - urmând ca în data 25 aprilie să fie organizat un miting, putându-se ajunge până la grevă generală.

Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas: "Creşterea salarială să fie pentru toţi colegii din sistemul de sănătate şi asistenţă socială, eliminarea pragului aceluia de 30%, care ne face cele mai mari probleme în a putea acorda colegilor ceea ce scrie în regulamentul de sporuri, pe care acum încercăm să îl negociem; apoi, o reîntregire a salariilor colegilor care totuşi au pierdut, odată cu trecerea de la angajator la angajat a contribuţiilor, şi 25% nu a făcut decât pentru unii dintre ei să le aducă pierderi, şi nu câştiguri."

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu există motive pentru declanşarea unei greve, atât timp cât veniturile au crescut de la 1 martie.

Sorina Pintea: "Medic primar într-o unitate clinică pe medicină internă, care beneficiază de un spor de 15% - în decembrie 2017 avea 7650 de lei, în martie 2018 - 12.481 de lei.

Precum aţi văzut, aceste salarii nu sunt salarii mici.

Atâta vreme cât nu există scăderi de venituri, nu cred că sunt motive pentru grevă generală.

Ar fi, cred că, o ipocrizie să declanşeze greva.

Eu cred că putem discuta şi putem găsi soluţii pentru toate problemele, dar să nu uităm că se pot acorda sporuri şi din veniturile proprii, servicii medicale la cerere, de exemplu."


Etichete Sanitas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live