Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

11 Octombrie 2018
Vizualizari: 322
Comentează add

Întrevedere a ministrului apărării naționale cu șeful Biroului Securității Naționale din Republica Polonă.

Întâlnire Mihai Fifor cu şeful Biroului Securității Naționale din Polonia

radu-dobritoiu

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut o întrevedere, la sediul M.Ap.N., cu șeful Biroului Securității Naționale din Republica Polonă (BBN), secretarul de stat Paweł Soloch.

Agenda de discuții s-a axat pe modalitățile concrete de colaborare între România și Polonia în vederea implementării deciziilor adoptate la recentul Summit NATO de la Bruxelles, întăririi cooperării pe flancul estic al Alianței, dar și în cadrul Uniunii Europene. Cei doi oficiali au analizat evoluțiile situației de securitate din regiune, în contextul amenințărilor complexe, de tip hibrid, atât în regiunea Mării Negre, cât și în zona Mării Baltice, precizează comunicatul de presă primit de la MApN.

Ministrul apărării naționale a mulțumit secretarului de stat polon pentru contribuția adusă de țara sa la eforturile aliate de consolidare a măsurilor de asigurare pe flancul estic prin participarea cu trupe la Brigada Multinațională Sud-Est de la Craiova și a exprimat susținere pentru asigurarea unei posturi aliate robuste de descurajare și apărare. În același timp, a reiterat angajamentul României privind implementarea prezenței aliate întărite, materializat prin participarea militarilor români la Grupul de Luptă condus de SUA, din Polonia.

În privința cooperării regionale, cei doi oficiali au apreciat dinamica substanțială a Inițiativei B9, care își dovedește importanța prin maniera în care statele participante valorizează inițiativele avansate în cadrul acestui format de consultări.

„Cooperarea dintre România și Polonia, în domeniul apărării, a înregistrat, anul acesta, un trend ascendent. Am co-organizat reuniunea miniștrilor apărării în formatul B9, la București, cooperăm foarte bine și întotdeauna ne susținem reciproc inițiativele în cadrul UE și NATO. Cu acest prilej, am transmis mesajul că țările noastre sunt principalii piloni de stabilitate de pe flancul estic al Alianței, asigurând în același timp echilibrul și coerența întregii regiuni. De asemenea, România și Polonia rămân puternic angajate în întărirea relației transatlantice, aspect esențial pentru asigurarea securității și stabilității europene”, a precizat ministrul apărării naționale, Mihai Fifor.


Etichete Mihai FiforPaweł Solochcooperare militara Romania-Polonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live