Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

9 Decembrie 2021
Vizualizari: 477
Comentează add

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a avut convorbiri cu prim-ministrul român Nicolae Ciucă.

Întâlnire la nivel de primi-miniștri România - Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a avut convorbiri cu prim-ministrul român Nicolae Ciucă, București, 9 decembrie 2021. Foto: gov.ro

Realizator: Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, care face o vizită în România, a avut, în această dimineaţă, convorbiri cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. Redactorul nostru Petruţa Obrejan a urmărit declaraţiile celor doi demnitari şi transmite:

Reporter: România și Republica Moldova au o agendă bilaterală, cu proiecte clare și de impact pe mai multe paliere pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, a susținut premierul Nicolae Ciucă după discuțiile cu omologul său, Natalia Gavrilița, precizând, totodată, că se dorește încheierea întru-un timp cât mai scurt a unei noi înțelegeri privind acordarea de asistență financiară nerambursabilă în beneficiul Republicii Moldova.

Nicolae Ciucă: Urmărim dezvoltarea de proiecte în domenii precum justiția și afacerile interne, sănătatea educația, munca, agricultura, cercetarea, cultura, mediul, apele și pădurile, precum și asistența oficială pentru dezvoltare. Sunt, așadar, proiecte cu impact pozitiv pentru toți cetățenii, de susținere a procesului de reforme și a demersurilor de dezvoltare și modernizare.

Reporter: Agenda Guvernului de la Chișinău este una pro-europeană, a susținut premierul moldovean, Natalia Gavrilița, spunând că este decisă să transforme Republica Moldova într-un stat european modern, care să promoveze interesele cetățenilor și să combată corupția, condiții necesare pentru o dezvoltare economică și socială europeană.

Natalia Gavrilița: O mai bună integrare economică, comercială și în domeniul infrastructurii a României și Republicii Moldova este garanția unei integrări accelerate a țării noastre în Uniunea Europeană. De altfel, Foaia de parcurs se înscrie într-o continuitate firească a relației noastre de prietenie. România a fost alături de Republica Moldova în momentele cele mai grele din ultimii ani - pandemia de COVID-19 și criza energetică.


Etichete (ii)romaniarepublica moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live