Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 18 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nucu Jalea

14 Mai 2015
Vizualizari: 867
Comentează add

Statutul magistraţilor, necesitatea diferenţierii procurorilor de judecători și "implicarea SRI în actul de justiţie" s-au numărat printre subiectele abordate.

Întâlnire între președintele Senatului și șeful CSM

nucu-jalea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: wikipedia.org.

Parlamentul ar putea sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în privinţa "implicării Serviciului Român de Informaţii în actul de justiţie", după ce şi Consiliul Superior al Magistraturii a făcut, ieri, un astfel de demers.

Aceasta a fost una din temele de discuţie din cadrul întâlnirii informale, care a avut loc între preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi şeful CSM, Marius Tudose, care a explicat de ce a fost necesară sesizarea CSAT.

"Este o obligaţie legislativă pe care Consilul o are, fie la sesizarea CSM-ului, fie la sesizarea ministrului justiţiei, sau chiar din oficiu.

"Cred că ar trebui, ulterior, Serviciul de Informaţii să dea anumite explicaţii", a afirmat Marius Tudose.  

Statutul magistraţilor şi necesitatea diferenţierii procurorilor de judecători s-au numărat printre subiectele abordate de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în discuţiile cu reprezentanţii CSM:  

"Statutul judecătorului nu poate fi identic cu statutul procurorului.

"Dar, în discuţiile pe care le-am avut, ceea ce se-a subliniat şi sunt absolut de acord, este necesitatea păstrării sau întăririi chiar a independenţei procurorului în aşa fel încât să nu existe suspiciuni legate de modul în care sunt tratate unele dosare, aşa cum de altfel există în spaţiul public şi trebuie să creem egalitatea de tratament pentru cei care sunt în actul de justiţie", a afirmat președintele Senatului.  

Călin Popescu-Tăriceanu a propus ca întalnirile Senat - CSM să se repete ori de cîte ori este necesar, iar propunerile adresate de magistraţi să fie dezbătute într-o şedinţă de plen.


Etichete președintele Senatuluișeful CSMprocurorijudecătoriSRI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live