Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

14 Iunie 2019
Vizualizari: 427
Comentează add

Vizita şefului Statului Major al Apărării al Forțelor Armate Italiene în România.

Întâlnire între generalii Nicolae Ciucă şi Enzo Vecciarelli

radu-dobritoiu

Generalul Enzo Vecciarelli, șeful Statului Major al Apărării din Italia, a efectuat, în perioada 12-14 iunie, o vizită în România, la invitația generalului Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării.

Agenda oficială a vizitei generalului Enzo Vecciarelli în România a inclus o întrevedere cu generalul Nicolae Ciucă, o întâlnire cu militarii detașamentului italian dislocați în România, pentru executarea misiunilor de poliție aeriană alături de militarii Forțelor Aeriene Române, și participarea la cea de-a treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, unul dintre cele mai mari evenimente din România pe tema securității Mării Negre și a Balcanilor, desfășurat la Constanța.

Întrevederea celor doi oficiali a constituit o oportunitate pentru a dezbate teme de interes privind cooperarea bilaterală și diversificarea modalităţilor de instruire în comun, precizeaza comunicatul de presa primit de la SMAp.

„Legăturile dintre Armata României și cea a Italiei sunt foarte strânse și sunt convins că istoria noastră comună, ce datează încă din vremea dacilor și romanilor, ne va ajuta să dezvoltăm proiecte noi care să sprijine parteneriatul strategic dintre cele două țări,” a concluzionat generalul Ciucă.

Generalul Enzo Vecciarelli a subliniat că „este foarte important ca militarii români și italieni să participe în continuare la exerciții multinaționale în vederea asigurării interoperabilității”, cei doi șefi ai apărării convenind asupra intensificării cooperării pe această dimensiune datorită caracterului complex al mediului actual de securitate.
 


Etichete general Enzo Vecciarelligeneral Nicolae Ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live