Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Tudor Ţepeneag, Paris

28 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1134
Comentează add

Preşedintele Franţei François Hollande s-a întâlnit la Palatul Elysée din Paris cu omologul său iranian Hassan Rohani, primit în capitala franceză cu onoruri militare.

Întâlnire François Hollande - Hassan Rohani, la Palatul Elysée

tudor-tepeneag-paris

Preşedintele iranian Hassan Rohani (stânga) şi  şeful statului francez, François Hollande. Foto: captură video.

Preşedintele Franţei François Hollande s-a întâlnit la Palatul Elysée din Paris cu omologul său iranian Hassan Rohani, primit în capitala franceză cu onoruri militare, pentru o vizită axată în mare parte pe relaţiile comerciale dintre cele două state.

În cursul întâlnirii de la Palatul Elysée, preşedintele francez, François Hollande, şi omologul său iranian Hassan Rohani, au discutat despre situaţia din Siria, exprimându-şi dorinţa de a se ajunge cât de curând posibil la o pace durabilă, deşi poziţiile sunt divergente.

Iranul îl susţine pe preşedintele Bashar al-Assad, în timp ce Franţa doreşte plecarea acestuia de la putere.

Parisul şi Teheranul vor să înceapă însă un nou capitol în relaţiile lor după suspendarea sancţiunilor internaţionale impuse Iranului din cauza programului său nuclear.

Cooperarea economică este principalul motor al strângerii relaţiilor dintre Franţa şi Iran.

Grupul petrolier francez TOTAL anunţă un contract pentru cumpărarea de petrol iranian, iar Teheranul va cumpăra peste 100 de avioane de pasageri Airbus.

Constructorul francez de automobile Peugeot va investi până la 400 de milioane de euro în Iran, unde speră să ajungă să producă 200 de mii de automobile anual.

De subliniat că Renault a rămas în Iran, chiar şi pe timpul embargoului, iar acum speră să-şi relanseze producţia de automobile. 


Etichete FranţaParisPalatul Elyséepreşedintele iranian Hassan Rohanipreşedintele francez François HollandeIranFranţacooperare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live