Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

16 Februarie 2017
Vizualizari: 769
Comentează add

Prima întâlnire între şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi noul secretar de stat american Rex Tillerson s-a desfăşurat "sub semnul productivităţii".

Întâlnire diplomatică la vârf între Rusia şi SUA

alexandru-beleavski

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

În marja reuniunii ministeriale a Grupului G 20, care a început joi la Bonn, s-a desfăşurat prima întâlnire între şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov şi noul secretar de stat american, Rex Tillerson.

Comentând pentru jurnaliştii ruşi această întâlnire, Serghei Lavrov a numit-o productivă, pragmatică, sinceră şi utilă.

Potrivit ministrului rus de externe, Moscova şi Washingtonul au confirmat că au interese comune şi care coincid în numeroase domenii, în primul rând în lupta împotriva terorismului, discuţia abordând cooperarea în reglementarea crizei siriene şi alte state din zonă, unde există problema terorismului, ca şi situaţiile din Afganistan şi Ucraina.

Statele Unite şi-au exprimat interesul să adere la eforturile în direcţia depăşirii acestor conflicte - a menţionat Lavrov - precizând că Rex Tillerson a exprimat disponibilitatea Washingtonului de a sprijini procesul de la Astana, consacrat reglementării crizei siriene.

Serghei Lavrov a declarat, pe de altă parte, că toate problemele între două puteri mari, cum sunt Rusia şi Statele Unite, nu se vor putea rezolva niciodată, ambele însă înţelegând că în domeniile unde interesele lor coincid, trebuie mers înainte.

După cum a subliniat Serghei Lavrov, Rex Tillerson a confirmat disponibilitatea exprimată de Donald Trump, în convorbirea telefonică cu Vladimir Putin, de a îmbunătăţi relaţiile ruso-americane.

Lavrov a mai declarat că problema sancţiunilor nu a fost discutată şi că prima întâlnire dintre preşedinţii Putin şi Trump va avea loc atunci când vor decide cei doi lideri.


Etichete şeful diplomaţiei ruseSerghei Lavrovsecretarul de stat american Rex Tillerson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live