Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

24 Septembrie 2016
Vizualizari: 745
Comentează add

Benjamin Netanyahu insistă că este important şi productiv dialogul direct, pentru a se progresa în direcţia păcii cu vecinii Israelului.

Întâlnire Benjamin Netanyahu - John Kerry

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Departamentul de Stat al SUA

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi secretarul american de stat, John Kerry, consideră că există premizele pentru stabilitatea regională şi protejarea iniţiativei americane "două state vecine".

Cei doi demnitari s-au întâlnit, aseară, la New York.

Secretarul de stat american, John Kerry, în remarcile formulate cu ocazia întrevederii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a estimat că, în următoarele luni, până la încheierea mandatului preşedintelui Barack Obama, s-ar putea obţine progrese.

Există serioase preocupări în ceea ce priveşte securitatea regională, necesitatea stabilităţii şi pentru protejarea soluţiei două state vecine.

Premierul israelian a dezvăluit că discută zilnic la telefon cu secretarul de stat american.

Benjamin Netanyahu insistă că este important şi productiv dialogul direct, pentru a se progresa în direcţia păcii cu vecinii Israelului.

Întrevederea Netanyahu-Kerry a avut loc după ce Cvartretul Internaţional pentru Procesul de Pace din Orientul Mijlociu a chemat încă o dată Israelul şi pe palestinieni să ia măsuri care să ajute.

Reprezentanţii Cvartretului au cerut ambelor părţi să creeze condiţii: Israelul să oprească extinderea construcţiilor dincolo de linia verde, iar palestinienii să pună capăt incitării la violenţă.

Miniştrii de externe ai Egiptului şi Franţei s-au alăturat reprezentanţilor Cvartretului. Fiecare din cele două ţări având iniţiative pentru relansarea tratativelor.


Etichete Benjamin NetanyahuJohn Kerryîntrevederestabilitate regională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live