Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Octombrie 2021
Vizualizari: 240
Comentează add

Prima întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloș cu liderii PNL și UDMR s-a încheiat fără niciun rezultat.

Întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloș cu liderii PNL și UDMR

florin-lepadatu

Dacian Cioloș. Foto: gov.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Prima întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloș cu liderii PNL și UDMR s-a încheiat fără niciun rezultat.

Dar nu toate ușile au fost închise, așa că o nouă discuție ar urma să aibă loc vineri.

Până atunci, foștii parteneri ar trebui să decidă în forurile de conducere dacă vor să refacă coaliția sau dacă ar putea să susțină în parlament un guvern minoritar USR sau niciuna dintre cele două variante.

Până la urmă, este o problemă de refacere a încrederii după tot ceea ce s-a  întâmplat în ultima lună și jumătate, după cum a spus și liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Reporterul RRA, Amalia Bojescu, a urmărit declarațiile după întâlnirea de miercuri: "Premierul desemnat Dacian Cioloș le-a spus foștilor parteneri de coaliție că prioritatea sa este ca România să aibă cât mai repede un guvern susținut de o majoritate parlamentară. PNL, USR, UDMR este singura formulă de guvernare, afirmă premierul desemnat, care le-a cerut liderilor partidelor să se pronunțe dacă sunt dispuși să reia negocierile pentru refacerea coaliției sau să susțină un guvern minoritar al USR. Dacian Cioloș așteaptă ca PNL și UDMR să își asume responsabilitatea în a da un guvern României.


Dacian Cioloș: România are nevoie de un guvern acum, în următoarele zile, un guvern care trebuie să vină cu niște soluții durabile și clar asumate, pe pandemie, pe energie, pe susținerea economiei. Sper să văd responsabilitatea asta și din partea lor și să dea un răspuns foarte clar.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a reafirmat că majoritatea parlamentară care a votat moțiunea de cenzură formată din PSD, USR și AUR ar trebui să găsească o soluție la criza politică.


Florin Cîţu: Noi suntem un partid responsabil, vrem să rezolvăm această criză, dar nu noi suntem cei care am creat acestă criză. Responsabilitatea găsirii majorității este a domnului Dacian Cioloș, premierul desemnat. A doua responsabilitate pentru rezolvarea crizei politice este a coaliției AUR, USR, PSD, din partea căruia domnul Dacian Cioloș este desemnat.

În opinia liderului UDMR, Kelemen Hunor, fără încredere nu se poate reface coaliția și speră că vor fi găsite soluții pentru o formulă de guvernare.


Kelemen Hunor: Eu sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate. Ceea ce am văzut și ceea ce s-a întâmplat este în spatele nostru, nu putem schimba nici votul la moțiunea de cenzură, nu putem schimba nimic în ceea ce privește alăturarea de AUR la USR, dar sper că putem schimba viitorul.

PNL și UDMR trebuie să decidă în forurile de conducere cum se vor poziționa față de propunerile venite din partea lui Dacian Cioloș. O nouă rundă de negocieri ar putea avea loc vineri."


Etichete dacian cioloş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live