Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

24 Aprilie 2018
Vizualizari: 880
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă spunea în şedinţa de guvern că reuniunea cvadrilaterală se va încheia cu o declaraţie comună în Sala Transilvania a Palatului Victoria.

Întâlnire a premierilor din România, Grecia, Serbia şi Bulgaria

petruta-obrejan

Foto: Arhivă.

Salarizarea şi sporurile acordate angajaţilor din sănătate sunt astăzi în atenţia unui grup de lucru convocat de premierul Viorica Dancilă, după protestele din ultima vreme.

Tot la Palatul Victoria urmează să aibă loc după amiază o întâlnire a premierilor din România, Grecia, Serbia şi Bulgaria, privind proiectele comune de dezvoltare regională.

Pană atunci însă, la această oră are loc şedinţa săptămânală a executivului. Pentru detalii despre toate aceste subiecte suntem acum în direct cu reporterul nostru, Petruţa Obrejan, de la sediul guvernului:

Reporter: Bună ziua! Deşi anunţată pentru ora 12:00, şedinţa de guvern a început cu o întârziere de jumătate de oră.

Este adevărat că tot la aceeaşi oră începea la Palatul Victoria o primă discuţie a grupului de lucru de care ai amintit, ce analizează problemele semnalate de managerii spitalelor, grup de lucru anunţat şi de premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern, un grup format din reprezentanţi ai executivului, conducerea unor spitale, consilieri locali şi judeţeni, grup care va propune soluţii concrete la problemele existente.

Tot premierul a anunţat că se va întâlni după amiază cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi cu omologii săi de la Sofia şi Atena, Boiko Borisov şi Alexis Tsipras, o reuniune ce se va axa pe proiectele de interconectare regională, pe aderarea Serbiei la UE şi perspectiva europeană a Balcanilor de Vest.

O reuniune ce îşi propune să demonstreze că această regiune nu aparţine doar geografic Europei, Uniunii Europene, ci este parte imuabilă a ideii europene, o regiune care nu generează probleme, care cooperează şi este stabilă, predictibilă şi care respectă toate reglementările şi cerinţele pe care democraţia europeană le cere.

Premierul Viorica Dăncilă spunea în şedinţa de guvern că reuniunea cvadrilaterală se va încheia cu o declaraţie comună în Sala Transilvania a Palatului Victoria.

Ea va fi urmată, totodată, de fotografia de familie şi un dineu oferit înalţilor oaspeţi chiar de premier.


Etichete ÎntâlnirepremieriRomâniaGreciaSerbiaBulgariaguvernpalatul victoriaviorica dancilaAleksandar VucicBoiko BorisovAlexis Tsiprasspitale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live