Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

8 Iunie 2018
Vizualizari: 387
Comentează add

În contextul reuniunii ministeriale a NATO, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut o întrevedere cu omologii din Finlanda și Croația.

Întâlnire a ministrului apărării cu omologii din Croația și Finlanda

radu-dobritoiu

În contextul reuniunii ministeriale a NATO, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut o întrevedere cu omologii din Finlanda și Croația, țări care alături de România alcătuiesc trio-ul statelor care vor prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene într-o perioadă cu multiple provocări pentru proiectul european, inclusiv pe dimensiunea de securitate și apărare.

Discuțiile au vizat identificarea obiectivelor ce pot fi promovate în comun de cele trei state membre pentru avansarea procesului de implementare a Strategiei Globale pentru politica externă și de securitate a UE, alături de Serviciul European de Acțiune Externă, precizează un comunicat pe care lam primit de la MApN.

Miniștrii apărării au subliniat importanța consolidării Politicii de Securitate și Apărare Comună, în deplină complementaritate cu NATO și relevanța legăturii transatlantice pentru securitatea continentului european.

De asemenea, există viziuni similare în privința necesității aprofundării cooperării UE-NATO în contracararea amenințărilor hibride, apărarea cibernetică și în domeniul comunicării strategice. O altă prioritate comună vizează identificarea modalităților optime de sprijin a întreprinderilor mici și mijlocii din industria de apărare, având în vedere oportunitățile oferite de inițiativele Comisiei Europene prin Fondul European de Apărare.

Ministrul Fifor a evidențiat contextul european complex generat de ieșirea Marii Britanii din Uniune și angajamentul României în sprijinul implementării inițiativelor în derulare la nivel European (PESCO, CARD, EDF). Ministrul român al apărării a propus continuarea dialogului la nivel înalt pe dimensiunea de securitate și apărare prin organizarea unei reuniuni la București în toamna acestui an.
 


Etichete reuniunie ministeriala NATOSummit NATO Bruxelles 2018

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live