Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

11 Septembrie 2020
Vizualizari: 1231
Comentează add

Int. cu preş. Soc. Medicilor din Colectivităţile de Copii, Daniela Rajka

adriana-turea

  . Foto: RRA.

Şcolile s-au pregătit cu seriozitate pentru începerea noului an şcolar - afirmă preşedintele Societăţii Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri, Daniela Rajka.

Într-un interviu pe care i l-a acordat Adrianei Turea, medicul spune că în şcoli există pliante informative atractive despre infecţia cu SARS-CoV-2 atât pentru copii, pentru profesori, dar şi pentru personalul medical dim şcoli.

Daniela Rajka: Va fi un început dificil pentru toată lumea, dar cred că pregătirile s-au făcut cu seriozitate. Rămâne problema distanţării fizice a copiilor, rămâne problema convingerilor că masca trebuie purtată tot timpul şi că îi protejează de infecţie, vom vedea dacă vor avea rezultate aceste măsuri de protecţie.
 
Reporter: Există panouri de plexiglas peste tot? Sunt eficiente aceste panouri?
 
Daniela Rajka: Recomandarea a fost ca panourile de plexiglas să se folosească acolo unde distanţa fizică nu poate fi respectată. Partea proastă cu panourile de plexiglas este că sunt montate pe măsuţe, pe bănci, or, copilul nu stă aplecat pe bancă tot timpul, copilul de obicei stă pe scaun, şi atunci nu este protejat de acel perete despărţitor de plexiglas de colegul lui care nu are distanţă de un metru. Deci, din punctul meu de vedere, eficienţa lor nu este chiar aceea pe care s-a contat.
 
Redactor: Medicul a mai adăugat că este recomandat ca pauza de masă să fie organizată diferenţiat pe clase, copiii să meargă să se spele pe mâini, după care să mănânce sendvişul în clasă.
 
(PH)

Etichete preşedintele Societăţii Medicilor din Colectivităţile de Copii şi TineriDaniela Rajka(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live