Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

30 Septembrie 2020
Vizualizari: 311
Comentează add

Cu 35 de zile înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, cei doi candidaţi s-au contrazis pe teme precum pandemia, criminalitatea, asistenţa medicală sau performanţele economice.

"Insulte și ironii" în prima dezbatere dintre Trump și Biden "Insulte și ironii" în prima dezbatere dintre Trump și Biden - Conține video

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

President Donald Trump and Democratic presidential candidate and former Vice President Joe Biden exchange points during the first Presidential Debate at the Case Western Reserve University and Cleveland Clinic in Cleveland, Ohio, 29 September 2020. Foto. Agerpres/EPA.

Insulte, ironii, întreruperi reciproce - prima dezbatere dintre Donald Trump şi Joe Biden a oferit aseară un spectacol calificat de presă drept haotic, sub privirile câtorva zeci de milioane de telespectatori americani.

Cu 35 de zile înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, cei doi candidaţi s-au contrazis pe teme precum pandemia, criminalitatea, asistenţa medicală sau performanţele economice.

Jurnaliştii au numărat 73 de întreruperi într-o oră şi jumătate de confruntare şi potrivit corespondentei noastre la Washington, Doina Saiciuc, atacurile personale au părut mult mai vizibile decât agendele prezidenţiale ale celor doi rivali.


Reporter: Cei doi candidați prezidențiali s-au ridiculizat unul pe celălalt în termenii inteligenței și ai credibilității. "Joe Biden ne va distruge ţara", a aclamat președintele Trump, care a jucat din nou cartea socialismului pe care l-ar aduce în America un președinte Biden. "Stânga radicală", a spus Trump. "Vrei să taci, omule?", a replicat Biden. "Ai spus că ai fost la Universitatea din statul Delaware, dar nu îți amintești numele colegiului", a arătat Donald Trump. "Ai absolvit aproape ultimul, dacă nu ultimul din clasă. Nu îmi pomeni mie cuvântul deştept". "Tot ce a spus până acum este o minciună. Toată lumea știe că este un mincinos", a acuzat Joe Biden, care l-a atacat pe Donald Trump, între altele, pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus.


Realizator: Chiar dacă tonul ofensiv l-a dat republicanul Donald Trump, sondajele arată că democratul Joe Biden a câştigat dezbaterea.

Comentatorii apreciază, însă, că alegătorii şi democraţia au ieşit păgubiţi.

VIDEO: Dezbaterea electorală dintre Joe Biden și Donald Trump.

(RS)


Etichete joe bidendonald trumpdezbateresuapresedinte(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live