Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

25 Mai 2020
Vizualizari: 187
Comentează add

Ministrul Mediului: Insula Belina și Brațul Pavel din județul Teleorman vor fi accesibile tuturor cetățenilor în cel mai scurt timp.

Insula Belina și Brațul Pavel, "accesibile cetățenilor, cât de curând"

-

  Ministrul mediului, Costel Alexe. Foto: Ministerul mediului

Insula Belina și Brațul Pavel din județul Teleorman vor fi accesibile tuturor cetățenilor în cel mai scurt timp, anunță ministrul mediului, Costel Alexe, prezent astăzi în zonă.

Cele două obiective de pe malul Dunării au fost preluate de Administrația Națională Apele Române printr-un protocol încheiat cu Consiliul Județean Teleorman încă de la sfârșitul anului 2018, potrivit corespondentului RRA Elena Stuparu.


Reporter: De-abia săptămâna trecută a fost semnat protocolul între cele două instituții, explică preşedintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu.


Dănuț Cristescu: În 26 noiembrie 2018 am probat o hotărâre de Consiliu Județean. În hotărâre se specifica faptul că pe data de 17 decembrie 2018 aceste două imobile vor reveni înapoi la stat, la cei de la ANAR.


Reporter: De acum, cele două obiective vor putea fi accesibile tuturor cetățenilor care vor să le viziteze, dă asigurări ministrul mediului, Costel Alexe, prezent astăzi pe Insula Belina. Acesta spune că imobilele care nu au autorizație de construcție vor fi inventariate și expertizate tehnic și, în urma unor analize la nivelul guvern, se va hotărî care va fi în viitor destinația zonei.


Costel Alexe: Îmi doresc foarte mult să radiem din cartea funciară dreptul de administrare a tuturor celor care astăzi sunt înscriși și, evident, în urma analizei, să redăm această insulă și această zonă poporului român, statului român, pentru că este firesc.


Reporter: Autoritățile speră că, în viitor, zona, cu un potențila tusitic ridicat, să devină un punct de atracție important pentru județul Teleorman.


Realizator: Anunțul privind reintrarea Insulei Belina și a Brațului Pavel în proprietatea statului a fost făcut de premierul Ludovic Orban, în ultima ședință de guvern


Etichete insua belinateleromanbratul pavelcostel alexeministerul mediului(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live