Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

27 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1098
Comentează add

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, spune că, începând de anul viitor, populaţia va avea la îndemână un instrument pentru a monitoriza preţurile alimentelor.

Instrument pentru monitorizarea prețurilor alimentelor

bogdan-isopescu

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Foto: Arhivă.

Persoanele fizice vor avea la dispoziţie, începând de anul viitor, o platformă online în care vor putea oferi informaţii referitoare la încălcarea Legii concurenţei - anunţă preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

El spune că investigaţiile Consiliului din acest an s-au concentrat pe comerţul alimentar, însă activitatea autorităţii de concurenţă a acoperit şi zona licitaţiilor trucate, piaţa media, precum şi zona energiei.

Telecomunicaţiile merg bine ca urmare a intrării pe piaţă a unui nou actor.

Zona bancară are evoluţii pozitive, dobânzile au scăzut, dar comisioanele mari ridică semne de întrebare.

Piaţa asigurărilor, "încă slab dezvoltată"

În schimb, piaţa asigurărilor este încă slab dezvoltată, în condiţiile unui număr redus de jucători puternici, iar profesiile liberale, transportul şi materialele de construcţii au, şi ele, probleme legate de piaţa concurenţială.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, spune că, începând de anul viitor, populaţia va avea la îndemână un instrument pentru a monitoriza preţurile alimentelor, sectorul cel mai atent supravegheat anul acesta.

"Memorandumul prin care ne autorizează că, împreună cu Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor şi cu o organizaţie neguvernamentală, să creăm, în cursul anului viitor, un sistem de monitorizare a preţurilor din retail, deci din comerţul alimentar, care să permită populaţiei consumatorilor un acces mai facil la informaţii, să poată compara preţurile", a declarat Bogdan Chirițoiu.

Alte probleme ridicate de Consiliul Concurenţei sunt licitaţiile trucate, piaţa media, unde anumiţi actori colaborează pentru excluderea unui alt competitor, sau domeniul energetic, acolo unde se impune o supraveghere atentă, odată cu deschiderea pieţei la electricitate şi liberalizarea preţului gazelor din 2015.


Etichete platformaonlineConsiliul ConcurențeitelecomunicatiibănciBogdan ChirițoiuANPClicitații

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live