Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Octombrie 2019
Vizualizari: 361
Comentează add

De instruire va beneficia personalul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, de la Serviciile de Ambulanţă, de la Unităţile de Primiri Urgenţe, dar şi de la Salvamont.

Instruire pentru angajaţii din serviciile de urgenţă

radiojurnal

 

9.000 de angajaţi din serviciile de urgenţă vor beneficia, în următorii trei ani, de instruire cu experţi români şi străini în domenii legate de gestionarea şi intervenţia în situaţii critice, printr-un proiect semnat astăzi la Bucureşti.

De instruire va beneficia personalul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, de la Serviciile de Ambulanţă, de la Unităţile de Primiri Urgenţe, dar şi de la Salvamont şi Salvaspeo.

Proiectul Multirisc are o valoare de aproximativ 11 milioane de euro, iar ministrul fondurilor europene în exerciţiu, Roxana Mânzatu, a subliniat că este prima dată când bani europeni sunt folosiţi pentru creşterea gradului de pregătire a salvatorilor.

Pe de altă parte, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, a reuşit să suplimenteze numărul elicopterelor pentru intervenţii.

"La elicopterele mici, de la patru la şase, la elicopterele mari va mai crește cu unu, pentru că urmează să înființăm un detașament sau o secție de instrucție cu elicopterele proprii în cadrul Inspectoratului General de Aviație să putem să pregătim piloții mai bine. Iar cele două elicoptere suplimentare ușoare urmează să fie semnate curând", a declarat Raed Arafat.


Etichete Proiect MultiriscRaed ArafatISUSalvamontSalvaspeo112

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live