Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 August 2020
Vizualizari: 435
Comentează add

Rata de reproducere a virusului care arată câți oameni sunt infectați în medie de o persoană bolnavă este în scădere din data de 10 iulie.

Institutul Marius Nasta/ București: Nu mai sunt locuri libere anticovid

radiojurnal

Numărul de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 ar putea să scadă în următoarele două săptămâni, apreciază specialiștii, pentru că rata de reproducere a virusului care arată câți oameni sunt infectați în medie de o persoană bolnavă este în scădere din data de 10 iulie.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a subliniat că reducerea numărului de infectări va fi posibilă dacă sunt respectate câteva reguli, printre care și purtarea măștii de protecție. Între timp, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, doctorul Beatrice Mahler, atrage atenția că în unitatea medicală nu mai sunt locuri libere pentru tratarea pacienților cu coronavirus.

Beatrice Mahler: Paturile care sunt eliberate la pacienţii confirmaţi sunt ocupate imediat. Mai mult decât atât, terapia intensivă, cum era de așteptat, este ocupată în fiecare zi de peste două săptămâni, intrăm aproape în a treia săptămână de ocupare 100% a paturilor, iar pe lângă aceste cazuri, de la momentul aplicării noii legislații, avem un număr foarte mare de pacienţi asimptomatici confirmaţi pozitiv care se adresează pentru evaluare de scurtă durată. Toate aceste activităţi pot să spun că au triplat activitatea pe care o desfăşurăm în fiecare zi pe zona COVID la Institutul Marius Nasta.


Etichete (ii)nastacovidlocurilibere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live