Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 18 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

12 Martie 2019
Vizualizari: 294
Comentează add

Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti a redeschis secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă şi blocul operator - a anunţat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

Institutul "Marius Nasta" a redeschis secţiile ATI şi blocul operator

adriana-turea

 Spitalul "Marius Nasta" din București. Arhivă Foto: Agerpres.

Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti a redeschis secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă şi blocul operator - a anunţat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

Ea a precizat că au fost realizate măsurile necesare pentru a le oferi pacienţilor servicii medicale de calitate:


Beatrice Mahler: Împreună cu inspectorii DSP şi cu compartimentul de epidemiologie şi cu medicii şefi de secţie am stabilit procedurile şi etapele necesare pentru ca pacienţii Institutului "Marius Nasta" să fie în siguranţă atunci când ajung în Institutul "Marius Nasta". Extrem de important pentru siguranţa pacienţilor noştri este aplicarea cu responsabilitate a măsurilor de igienă, şi prima şi cea mai elementară este respectarea igienei mâinilor, urmată de respectarea procedurilor de curăţenie şi desinfecţie şi, extrem de importantă, respectarea circuitelor existente şi respectarea circuitelor funcţionale, circuite funcţionale care se desfăşoară într-o clădire veche, o clădire care necesită investiţii importante în infrastructură, pentru a funcţiona în totală conformitate cu legislaţia în vigoare.


Realizator: Managerul Institutului "Marius Nasta" a mai menţionat că înaintea efectuării operaţiilor, pacienţilor li se va face inclusiv un control stomatologic, pentru că în timpul intubării prin cavitatea bucală pot fi introduşi în corp diverşi germeni.


Reporterul nostru Adriana Turea aminteşte că secţia ATI şi blocul operator al Institutului "Marius Nasta" au fost închise după ce au murit 13 pacienţi din cauza unei bacterii rezistente.


Etichete Institutul "Marius Nasta"secţiile ATIblocul operator

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live