Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Mai 2017
Vizualizari: 998
Comentează add

Un nou atac cibernetic de mari proporţii afectează sute de mii de computere din întreaga lume, cu scopul de a crea şi recupera o monedă virtuală fără ştirea utilizatorilor.

Instituţiile din România trec testul atacului cibernetic

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Instituţiile publice şi cele private din România pot gestiona atacuri cibernetice de tipul celui care a afectat, vinerea trecută, în jur de 300.000 de computere din 150 de state, între care şi ţara noastră.

Precizarea a fost făcută ieri de şeful Centrului Cyber Int, din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Anton Rog, la finalul unui exerciţiu naţional de securitate informatică, în care a fost simulat un incident cibernetic de amploare.

Ieri, experţi în securitate cibernetică, citaţi de France Presse, au dezvăluit că un nou atac cibernetic de mari proporţii afectează sute de mii de computere din întreaga lume, cu scopul de a crea şi recupera o monedă virtuală fără ştirea utilizatorilor.

Sursa amintită notează că nu se cunoaşte încă amploarea pagubelor, dar sute de mii de calculatoare ar fi putut fi deja infectate.

Acest tip de malware creează, în mod invizibil, unităţi ale unei monede nedetectabile, numită Monero, comparabilă cu Bitcoin. 


Etichete atacuri ciberneticeInstituţiile publiceinstituţii privateRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live