Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

20 Mai 2011
Vizualizari: 1738
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a atenţionat că înlocuirea premierului României ar putea genera instabilitate politică. Şeful statului a mai subliniat necesitatea revizuirii Constituţiei înainte de alegerile generale.

Instabilitatea politică, "în dezavantajul României"

oana-bala

Preşedintele României, Traian Băsescu. Foto: Arhivă Reuters.

Preşedintele României, Traian Băsescu atenţionează că declanşarea unor dezbateri pe tema înlocuirii premierului ar putea genera instabilitate politică.

De asemenea, Traian Băsescu a precizat, la postul public de televiziune, că România are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate politică şi guvernamentală, iar PD-L-ul va analiza, în curând, soluţiile care se impun pentru o relansare a executivului.

Şeful statului a vorbit şi despre necesitatea revizuirii Constituţiei înainte de alegerile generale.

Alegerile legislative de la sfârşitul anului viitor ar putea să se desfăşoare după noua Constituţie, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a subliniat că proiectul de revizuire a Constituţiei preia decizia luată de români la referendumul din 2009, de trecere la un parlament unicameral, precum şi multe din hotărârile Curţii Constituţionale, care au clarificat articole din actuala lege fundamentală.

Traian Băsescu spune că "ar fi corect ca referendumul pentru validarea Constituţiei să se organizeze o dată cu alegerile locale, în aşa fel încât alegerile din noiembrie-decembrie 2012 să se desfăşoare după noua Constituţie".

Întrebat despre posibilitatea înlocuirii actualului premier, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că o dezbatere pe această temă ar putea genera instabilitate politică.

Şeful statului a explicat că face un apel la stabilitate, pentru că la începutul lunii viitoare România iese pe piaţa internaţională pentru a se finanţa prin emisiune de bonduri, iar ideea de instabilitate politică ar genera un cost ridicat al împrumutului prin creşterea dobânzilor.

Referindu-se la ideea de relansare a guvernării, şeful statului a susţinut că, în curând, Biroul Permanent Naţional al PD-L va avea o discuţie internă în cadrul căreia va analiza soluţiile care se impun în acest sens.


Etichete Traian Băsescudezbateripremierinstabilitate politicăatenţionarealegeri legislative

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live